Η Γαλλία απαιτεί την τιμωρία της Τουρκίας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών (video)

Οι αντιδράσεις για τον νέο χαιρετισμό των παικτών – αλλά και των φιλάθλων – της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας μετά το γκολ της ισοφάρισης στο ματς των προκριματικών με την Γαλλία (14/10) στο Παρίσι είναι πολλές και οι γηπεδούχοι ζητούν την τιμωρία των γειτόνων με τον πιο επίσημο τρόπο. 

Συγκεκριμένα, αυτό έπραξε η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάν

Μαρασινεάνου από την UEFA. Η γαλλίδα Υπουργός αθλητισμού ζήτησε από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία την παραδειγματική τιμωρία των Τούρκων για το στρατιωτικό χαιρετισμό των διεθνών, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης. Με στρατιωτικό χαιρετισμό του Αντουάν Γκριεζμάν στον Εμανουέλ Μακρόν απάντησαν οι Τούρκοι.

«Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές δεν σεβάστηκαν τις προσπάθειες της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της αστυνομίας για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ο στρατιωτικός χαιρετισμός είναι αντίθετος με τον αθλητισμό. Απαιτώ από την UEFA την άμεση τιμωρία της Τουρκίας», ήταν το σχόλιο της υπουργού αθλητισμού της Γαλλίας στο διαδίκτυο.

Τι απάντησε η Τουρκία

Τη δική του απάντηση έδωσε λίγο αργότερα ο τούρκος υπουργός Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία έδειξε στους δημοσιογράφους μία φωτογραφία του Αντουάν Γκριεζμάν να χαιρετά στρατιωτικά τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον περασμένο Ιούνιο, κατά την τελετή παρασημοφόρησης με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, των ποδοσφαιριστών που οδήγησαν τους «τρικολόρ» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

«Αυτοί που δεν είπαν τίποτα, όταν ο Γκριεζμάν έκανε τον στρατιωτικό χαιρετισμό, βρήκαν τώρα διαφορετικό νόημα στον μεγαλοπρεπή χαιρετισμό που έκαναν οι παίκτες μας», δήλωσε ο Μεχμέτ Κασάπογλου, ο οποίος κάλεσε την UEFA να συμπεριφερθεί «λογικά», στο αίτημα για διερεύνηση του περιστατικού.

Bakan Kasapoğlu’ndan Fransız Bakana, Griezmann’ın asker selamı fotoğrafı ile gönderme https://t.co/oY8rKGb3bf pic.twitter.com/FiLmWHuYm5

— Haber Sunum (@habersnmm) October 15, 2019

Η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο του ποδοσφαιρικού κόσμου, καθώς είχε προηγηθεί και η επιστολή του Ιταλού ομολόγου της Ροξάν Μαρασινεάνου, που είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, την αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, που είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Μάιο του 2020.

Turkish footballers defied @UEFA warnings and performed a military salute in a #EURO2020 draw with France on Monday. #Syria #Turkey https://t.co/funkahou8Y

Keywords
Τυχαία Θέματα