Αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο «απέφερε» 89 συλλήψεις και 201 προσαγωγές

Ογδόντα εννέα συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της Αστυνομίας στην Πελοπόννησο, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια ελέγχων που έγιναν στους νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας προσήχθησαν στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα 201 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 89, τα οποία κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα

πάντα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, 16 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, πέντε άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 23 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην χώρα, καθώς και 31 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης, ελέγχθηκαν 738 οχήματα και βεβαιώθηκαν 368 παραβάσεις του ΚΟΚ.

****

Φορτίο με μεγάλες ποσότητες χασίς για κάθε… γούστο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χάρη στη συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας που εντόπισαν τους διακινητές σε μια περιοχή της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (11/10), ακινητοποιήθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 27χρονο Έλληνα και συνοδηγό έναν 25χρονο αλλοδαπό και στο εσωτερικό του βρέθηκαν 32 συσκευασίες με 38 κιλά και 760 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα κιλά και 200 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε σκόνη τύπου «μπουμπάρι», 990 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα» και ένα δοχείο με χασισέλαιο βάρους δυο κιλών και 270 γραμμαρίων.

Όλα κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο και τρία κινητά των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα