Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του πολέμου στη Συρία – «Τρομοκράτη Ερντογάν»

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/10). Κούρδοι και Έλληνες φώναξαν «όχι» στον πόλεμο στην συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη. Συμμετείχαν πάνω 5.000 άνθρωποι, με την ειρηνική πορεία να έχει παλμό. Παρόμοια πορεία έγινε και στη Θεσσαλονίκη… 

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, σημαίες του «YPG»,

φωτογραφίες του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και νεκρών συμπατριωτών τους. Ο κόσμος φώναζε συνθήματα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κάποιοι έκαψαν μία φωτογραφία του τούρκου προέδρου, ενώ βρίσκονταν επί της οδού Ρηγίλλης. «Τρομοκράτη Ερντογάν», ακούστηκε κάποια στιγμή. Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από την τουρκική πρεσβεία, ενώ ξεκίνησε από τα Προπύλαια, νωρίς το απόγευμα. Κάποιοι διαδηλωτές πήγαν και έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βασιλίσης Σοφίας.

Το κέντρο της Αθήνας ήταν κλειστό. Η Ρηγίλλης έμεινε επίσης,κλειστή με κλούβες, με σκοπό να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να πλησιάσουν. Σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης Κούρδων, για την αποφυγή επεισοδίων.

Στη πορεία συμμετείχαν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Το «παρών» έδωσαν, εκτός των άλλων, οι Γιάννης Μουζάλας και Αλέκος Αλαβάνος.

Με παλμό και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία Ελλήνων και Κούρδων έγινε και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Τουρκίας, αλλά και φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η πορεία ολοκληρώθηκε έξω από το τουρκικό προξενείο, με τον κόσμο να φωνάζει να σταματήσει ο πόλεμος. Συμμετείχαν και  μέλη σχημάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Όλοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό λαό.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα, κινήθηκε επί της οδού Εγνατίας, με τους συμμετέχοντες σε αυτήν να κατεβαίνουν την οδό Αγ. Σοφίας και να κατευθύνονται προς την Τσιμισκή, όπου έκαναν στάση στο αμερικανικό προξενείο και έκαψαν μια φωτογραφία του τούρκου προέδρου.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην πορεία κατευθύνθηκαν στο τουρκικό προξενείο, όπου ήταν παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις και αφού φώναξαν συνθήματα όπως «Τρομοκράτη Ερντογάν» και «Σώστε τη Ροζάβα», επέστρεψαν στη αφετηρία της σημερινής τους κινητοποίησης και έκαψαν μια σημαία της Τουρκίας.

Δείτε εικόνες και από τη Θεσσαλονίκη:

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, intimenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα