Ξανά τεράστιος ο Πετρούνιας, παρότι έμεινε 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (video)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίστηκε με καρδιά σ’ έναν ακόμα τελικό της καριέρας του, πάλεψε με αντιπάλους αλλά και με τον εαυτό του και τελικά κατετάγη 4ος στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης. Μένοντας εκτός μεταλλίων σε μια μεγάλη διοργάνωση ύστερα από αρκετά χρόνια. Θα προσπαθήσει για ένα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο «άρχοντας των

κρίκων» μόνο που πέρασε στον τελικό έκανε υπέρβαση, εάν αναλογιστούμε ότι σ’ αυτή τη διοργάνωση αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στον ώμο που έκανε πριν από 11 μήνες.

Το πρόγραμμα του έλληνα Ολυμπιονίκη, που μετέβη στη Γερμανία με ελάχιστες προπονήσεις λόγω της επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί, βαθμολογήθηκε με 14,733 βαθμούς. Πρώτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ με 14,933β. δεύτερος ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900β. και τρίτος ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ με 14,800β., που ήταν ο τελευταίος αθλητής ο οποίος εκτέλεσε πρόγραμμα κι εκείνος που έμελλε να στερήσει το μετάλλιο στον Πετρούνια.

Οι τρεις πρώτοι αθλητές κατάκτησαν από το Σάββατο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Όπως αναφέρθηκε ο Πετρούνιας θα πρέπει να περιμένει και να προσπαθήσει για ένα εισιτήριο μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τις υπόλοιπες θέσεις στον τελικό, κατέλαβαν κατά σειρά οι Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία – 14,725), Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία – 14,666), Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία – 14,200) και Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία – 14,166).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε κάνει συγκλονιστική προσπάθεια στον τελικό του 48ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυμναστικής στη Ντόχα, κατέκτησε ακόμη μια φορά το χρυσό μετάλλιο, ενώ είχε πρόβλημα τραυματισμού και στη συνέχεια έκανε επέμβαση στο χέρι του.

Με τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κατάφερε να πάρει και τέταρτο, στον πρώτο – δεύτερο με τα προκριματικά – του αγώνα μετά το σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε για μήνες μακριά από την προπόνηση, αλλά παραμένει στις καρδιές μας πάντα λαμπερός.

Αυγενάκης για Πετρούνια: Ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας το χρόνο…

Το μετάλλιο δεν ήρθε για τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, αλλά όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο «τιτίβισμά» του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση.

«O Έλληνας Αυτοκράτορας των κρίκων μπορεί να μην συνέχισε το χρυσό σερί του, αλλά ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας τον χρόνο έπειτα από το σοβαρό χειρουργείο. Η 4η θέση του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχία. Μπράβο, Λευτέρη», αναφέρει το ποστάρισμα του υφυπουργού Αθλητισμού στο twitter.

O Έλληνας Αυτοκράτορας των κρίκων μπορεί να μην συνέχισε το χρυσό σερί του, αλλά ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας τον χρόνο έπειτα από το σοβαρό χειρουργείο. Η 4η θέση του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχία. Μπράβο, Λευτέρη

Keywords
Τυχαία Θέματα