Σαρώνει την Ιαπωνία ο τυφώνας «Χαγκίμπις»: Τουλάχιστον δυο νεκροί – Συγκλονιστικές εικόνες (video)

Ο τυφώνας «Χαγκίμπις» σαρώνει την Ιαπωνία και μέχρι στιγμής τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή του. Οι εικόνες που μεταδίδουν τοπικά Μέσα αλλά και χρήστες των social media «κόβουν» την ανάσα. Οι πολύ ισχυρές ριπές ανέμων φτάνουν τα 195 χλμ την ώρα.

Φορτηγά αναποδογυρίζουν, δέντρα ξεριζώνονται, σκεπές «ξεκολλούν» και… πετάνε στον αέρα. Στη Formula 1

τα κατατακτήρια δοκιμαστικά μεταφέρθηκαν μάλιστα για την Κυριακή (13/10).

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το μοναδικό φαινόμενο, με τον ουρανό να… βάφεται μοβ, πριν καταφτάσει ο τυφώνας στην Ιαπωνία.

«Χαγκίμπις» (Hagibis) σημαίνει «ταχύτητα» στην ταϊλανδική γλώσσα και ο τυφώνας που έφτασε στο Τόκιο, είναι ο ισχυρότερος που χτύπησε τη χώρα του «ανατέλλοντος Ηλίου» τα τελευταία 60 χρόνια. Παρότι έχει εξασθενήσει και κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία 3 των Ατλαντικών τυφώνων, ο άνεμος φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις τα 195 km/h.

Typhoon Hagibis Slams Into Japan, After Landslides, Floods and a Quake.#prayforjapan pic.twitter.com/OOxc1TuSlx

— AK Bhuker (@ak_bhuker) October 12, 2019

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο «Χαγκίμπις» θα χτυπήσει την Νότια Ιαπωνία και το Τόκυο με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 130 km/h, ενώ αναμένονται και πολύ μεγάλα ύψη βροχής που δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 200 χιλιοστά, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες. Ο τυφώνας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά με ταχύτητα που πλησιάζει τα 30 χλμ/ώρα.

Flooding in the Tokyo suburb of Hachioji has overwhelmed the drainage system, causing it to gush out onto the street.#Hagibis #Typhoon
Click here for more updates:https://t.co/xZHPRNU5fb … pic.twitter.com/mHRtKg56TZ

— NHK WORLD News (@NHKWORLD_News) October 12, 2019

pic.twitter.com/BlXuNbLdAU

— メスゴリラ (@ika_mesugorira) October 11, 2019

A purple sky was caused in Japan ahead of the #Typhoon by the reflection of light from suspended water droplets in the clouds like a prism. #TyphoonHagibisJapan#Hagibis #TyphoonHagibis pic.twitter.com/C1OqVvEMrQ

— Phillipson Institute (@phillipsoninst) October 12, 2019

Σημειώστε ότι όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Τόκιο ματαιώθηκαν, ενώ οι αρχές παροτρύνουν το κοινό να εγκαταλείψει περιοχές υψηλού κινδύνου.

Η Formula 1 ακύρωσε όλες τις δραστηριότητες (κατατακτήρια δοκιμαστικά) του ιαπωνικού Grand Prix που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο (12/10).

Η πίστα «Suzuka» είναι 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, αλλά οι διοργανωτές του GP, λόγω των ισχυρών βροχών και των αναμενόμενων ανέμων, δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πιλότων και των φιλάθλων, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται γύρω από την πίστα με τις σκηνές τους. Στην Ιαπωνία η… μετακίνηση των προκριματικών την Κυριακή δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού αυτό είχε συμβεί ήδη το 2004 και το 2010.

epaselect epa07914551 Surging waves generated by Typhoon Hagibis hit against a breakwater at a port in the town of Kiho, Mie Prefecture, Japan, 12 October 2019. Typhoon Hagibis is expected to make landfall in Japan and bring strong winds to central Japan and the Tokyo area, disrupting transport and major sports events such as the Formula One Grand Prix of Japan and the Rugby World Cup. EPA/FRANCK ROBICHON

Typhoon Hagibis Slams Into Japan, After Landslides, Floods and a Quake.#prayforjapan pic.twitter.com/OOxc1TuSlx

— AK Bhuker (@ak_bhuker) October 12, 2019

Pray for Japan, for their safety…

Keywords
Τυχαία Θέματα