Ακόμα πιο κοντά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Στρέλνιεκς – Χωρίς τον Ολυμπιακό η προκήρυξη της Α2

Πιο κοντά φαίνεται να έχουν… έρθει Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και Γιάνις Στρέλνιεκς έπειτα από τη νέα βελτιωμένη πρόταση των «πράσινων» και ο διεθνής λετονός άσος είναι έτοιμος να πει το οριστικό «ναι». Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού έχει μπει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Η ΕΟΚ

δημοσίευσε τις προκηρύξεις για τα εθνικά πρωταθλήματα. Ο Ολυμπιακός, το Λαύριο και ο Κολοσσός Ρόδου δεν βρισκόταν στην Α2…

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους» – βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Χίμκι – είναι παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια του Αργύρη Πεδουλάκη και μπορεί να λειτουργήσει ως ιδανικός παρτενέρ του Νικ Καλάθη στην περιφέρεια των «πρασίνων».

Ο διεθνής γκαρντ είναι ένας καταπληκτικός σουτέρ με ποσοστό καριέρας 42.5% στα τρίποντα, ενώ την περσινή σεζόν σημείωσε κατά μέσο όρο 8.8 πόντους (45.9% τρίποντο), 2 ασίστ και δυο ριμπάουντ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Live Sport», ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει δυνατή πρόταση στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Σημειώνεται ότι στις πρώτες συζητήσεις του διεθνή φόργουορντ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ διαπιστώθηκε απόσταση στο οικονομικό σκέλος, κάτι που θέλησε να εκμεταλλευτεί οι «ερυθρόλευκοι», καλύπτοντας τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Βέβαια, τον πρώτο λόγο συνεχίζουν να έχουν οι «πράσινοι», που μπορούν να καταθέσουν βελτιωμένη πρόταση, αλλά αυτή τη στιγμή η καλύτερη οικονομικά στα χέρια του 27χρονου είναι αυτή του Ολυμπιακού.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ανέλυσε τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν και δημοσίευσε τις σχετικές προκηρύξεις και στην Α2 Ανδρών υπάρχουν δύο κενές θέσεις για τις «Ομάδα Χ» και «Ομάδα Ψ».

Από τη λίστα των 16 ομάδων απουσιάζει τα ονόματα του Ολυμπιακού, του Λαυρίου και του Κολοσσού Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος της απουσίας των τριών ομάδων που υποβιβάστηκαν είναι τυπικός.

Για την ακρίβεια, ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει στείλει τα έγγραφα μετά και τον υποβιβασμό των Πειραιωτών και γι’ αυτόν τον λόγο η προκήρυξη της Α2 βγήκε με δύο κενές θέσεις. Μόλις επικυρωθεί και επίσημα ο «ερυθρόλευκος» υποβιβασμός την επόμενη εβδομάδα, θα συμπληρωθούν και οι δύο θέσεις στο πρωτάθλημα της Α2. Οι Ροδίτες δεν θα χρειαστεί να μπουν εν τέλει σε αυτή τη διαδικασία, μιας και θα μείνουν στην Basket League με το ΑΦΜ του Χολαργού.

Αυτή είναι η λίστα με τις ομάδες: Καστοριά, Καρδίτσα, Χαρίλαο Τρικούπη, Διαγόρας Δρυοπιδέων, Ερμής Αγιάς, Ιπποκράτης Κω, Αμύντας, Ψυχικό, Απόλλων Πάτρας, Κόροιβος, Οίακας Ναυπλίου, Ανατόλια, Δάφνη Δαφνίου, Ελευθερούπολη.

Η λίστα όπως δημοσιεύτηκε στο sdna.gr

Παναθηναϊκός: Ο Τόμας υπέγραψε για δύο ακόμη χρόνια

Όπως έχει γίνει γνωστό, τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για δύο ακόμη χρόνια θα φοράει ο ΝτεΣον Τόμας, με το «τριφύλλι» να ανακοινώνει την παραμονή του 27χρονου φόργουορντ.

Οι διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο φόργουορντ ήταν σε καλό δρόμο τις τελευταίες ημέρες και έτσι επήλθε συμφωνία. «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την παραμονή του Ντεσόν Τόμας στην ομάδα για δύο ακόμη χρόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε για τον ΝτεΣτον Τόμας, ο οποίος φέτος είχε 10.5 πόντους και 3.8 ριμπάουντ στην Euroleague, με τους αριθμούς του στην Basket League να είναι ελαφρώς καλύτεροι (13.3 πόντους και 4.7 ριμπάουντ).

Οι «πράσινοι» δεν σταματούν εδώ βέβαια, αφού είναι έτοιμοι να υπογράψουν τον Μπεν Μπεντίλ. Οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες συζητήσεις, με τη συμφωνία να είναι προ των πυλών.

Keywords
Τυχαία Θέματα