Αλμυρη κρεπα και θερμιδες

23:48 31/8/2021 - Πηγή: Argiro

Όταν υπάρχει η αλμυρη κρεπα γιατί να παραγγείλεις απ’ έξω σουβλάκι ή μπέργκερ; Σίγουρα οι “κρεπες θερμιδες” θα είναι λιγότερες ειδικά αν προσέξεις με τι υλικά θα την γεμίσεις καθώς από το φυλλο κρεπας οι θερμιδες που λαμβάνουμε δεν είναι πολλές. Πάντα το σπιτικό φαγητό λένε είναι και πιο υγιεινό, δεν σημαίνει

όμως ότι θα έχει και λιγότερες θερμίδες. Για μια κρεπα αλμυρη θερμιδες, όπως οι κρεπες με κοτοπουλο και μανιταρια, υπάρχει ο κίνδυνος να λάβουμε υπερβολικά πολλές ανάλογα με το τι υλικά θα προσθέσουμε. Αν βαρέθηκες να ακούς για κρεπα σοκολατα και θερμιδες, επέλεξε την αλμυρή κρέπα που σ’ αρέσει και δοκίμασε να κάνεις την υγιεινή εκδοχή της.

Αλμυρη Κρεπα και θερμιδες

Είτε φτιάξουμε γλυκιά είτε αλμυρή κρέπα οι “κρεπες θερμιδες” από τη ζύμη της είναι οι ίδιες. Οι διαφορές στη θερμιδική αξία μιας κρέπας έγκειται στη γέμισή της. Ας βρούμε τις θερμίδες για τις αγαπημένες κρέπες:

Πόσες είναι για το φυλλο κρεπας οι θερμιδες;

Συνήθως η ζύμη για κρέπες έχει περίπου 240 θερμίδες ανά μερίδα.

Φυλλο κρεπας θερμιδες (27γρ): 62

Φυλλο κρεπας θερμιδες (100γρ): 250

Όταν γεμίσουμε μια κρέπα όμως με υλικά πλούσια σε λιπαρά και γεμάτα θερμίδες τότε μια αλμυρή κρέπα θα φτάσει να έχει υπερβολικά υψηλή θερμιδική αξία.

Πόσες είναι για μια αλμυρη κρεπα θερμιδες;

Η κρέπα αναλόγως με τι υλικά θα την συνοδεύσουμε θα έχει και τις ανάλογες θερμίδες. Η light εκδοχή μιας αλμυρής κρέπας ξεκινάει περίπου από τις 270 θερμίδες και μπορεί να φτάσει έως και τις 900. Τα αλλαντικά, όπως ζαμπόν και μπέικον, τα τυριά, οι πατάτες και οι σως, όπως μαγιονέζα, είναι υλικά που φτιάχνουν μια θερμιδική βόμβα στο πιάτο μας.

Η κλασική και απλή αλμυρή κρέπα είναι με γαλοπούλα και τυρί. Αυτή η κρέπα έχει περίπου 270 θερμίδες κάτι λιγότερες από την “κρεπα σοκολατα θερμιδες”.

Σε κάθε περίπτωση όταν είναι σπιτική και διαλέγουμε εμείς τα υλικά της κρέπας μπορούμε να επιλέξουμε υλικά πιο χαμηλά σε λιπαρά και φυσικά να την εμπλουτίσουμε με λαχανικά και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Προτάσεις για αλμυρή κρέπα

Για την παρασκευή της αγαπημένης σας αλμυρής κρέπας ο αυτοσχεδιασμός είναι επιτρεπτός και οι συνδυασμοί άπειροι. Μπορείτε να φτιάξετε αλμυρές κρέπες με λαχανικά, ψάρι, κρέας ή χοροφαγικές. Πάρτε ιδέες και φτιάξτε την αγαπημένη σας:

Ψητά λαχανικά ή σαλάτα λαχανικά με κοτόπουλο.Ψητά λαχανικά με στραγγιστό γιαούρτι ή ξινομυζήθραΤυρί, όπως γραβιέρα, κασέρι ή ανθότυρο με γαλοπούλα ή κοτόπουλοΚοτόπουλο με παρμεζάνα και μουστάρδαΣολομό με μυρωδικά και μαρούλιΚρεπες με κοτοπουλο και μανιταριαΨητές πιπεριές με ανθότυρο ή γιαούρτι

Ενδεικτικά αναφέραμε κάποιες ιδέες για τις αλμυρές σας κρέπες. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας αγαπημένους συνδυασμούς χωρίς να υπερβάλετε για τις “κρεπα αλμυρη θερμιδες”. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε τις “κρεπες θερμιδες” όταν χρησιμοποιείται υγιεινά και θρεπτικά υλικά.

Δες ακόμα προτάσεις για υγιενές κρέπες.

Υγιεινες κρεπες

Το άρθρο Αλμυρη κρεπα και θερμιδες εμφανίστηκε πρώτα στο Argiro.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
κρεπα τυρι γαλοπουλα θερμιδεσ, κρέπα αλμυρή θερμίδεσ
Τυχαία Θέματα