Πένθος στην Αθλέτικ Μπιλμπάο – Απεβίωσε ο «θρύλος» Κόλντο Αγκίρε (video)

Συγκλονισμένη από τον θάνατο του Κόλντο Αγκίρε είναι η ποδοσφαιρική οικογένεια της Αθλέτικ Μπιλμπάο και ολόκληρη η Ισπανία. Ο εκλιπών «έφυγε» σε ηλικία 80 ετών, συνεπεία μακροχρόνιας ασθένειας, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο.

«Ο Κόλντο Αγκίρε Μπινταουραθάγκα, ένας από τους μεγάλους μύθους στην Ιστορία της Αθλέτικ, πέθανε σήμερα, στο Μπιλμπάο, σε ηλικία 80 ετών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανάρτηση.

El gran Koldo Aguirre sólo nos

deja físicamente. Aquí un legado maravilloso de lo que significa amor al fútbol. Gracias, maestro!!! pic.twitter.com/KM9JxZzy5F

Lobo Carrasco (@lobo_carrasco) 4 Ιουλίου 2019

Ο Αγκίρε συνέδεσε άρρηκτα το όνομα του με τους Βάσκους, καθώς ως παίκτης αγωνίσθηκε σε πολλούς τελικούς την δεκαετία του ’50, μεταξύ των οποίων και ο ιστορικός νικηφόρος τελικός κυπέλλου του 1958, με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης του Αλφέδο Ντι Στέφανο.

Ως προπονητής της Αθλέτικ, ο Αγκίρε, οδήγησε -το 1977- την ομάδα στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της, όπου ηττήθηκε από την Γιουβέντους. Στον πρώτο τελικό του κυπέλλου UEFA που έγινε στο «Κομουνάλε» η «γηραιά κυρία» επικράτησε με 1-0 και πήρε το τρόπαιο, καθώς στον επαναληπτικό του «Σαν Μαμές» ηττήθηκε με 2-1 από τους Βάσκους.

“Koldo Aguirre lo ha sido todo para la familia Athletic”https://t.co/i9zUSq60VX pic.twitter.com/yXnHmuupzq

— Edición Bizkaia MD (@Bizkaia_MD) 4 Ιουλίου 2019

Koldo Aguirre, adiós al rojiblanco total https://t.co/jchK4kqE14 a través de @elcorreo_com

— julio f.de larrinoa (@JulioLarrinoa) 4 Ιουλίου 2019


(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα