Ακόμα μια σορός εντοπίστηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι – Στους 92 οι νεκροί, 25 οι αγνοούμενοι

Πλωτό του λιμενικού βρήκε τη σορό στη θάλασσα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών για να ανασυρθείΗ σορός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας και αποτελεί το 92ο επιβεβαιωμένο νεκρό θύμα της φονικής πυρκαγιάςΚατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη για την πυρκαγιάΣτην Εισαγγελία την Τρίτη ο Ψινάκης για να καταθέσει

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν το μεσημέρι της Δευτέρας μια ακόμη μια σορό στο Κόκκινο Λιμανάκι στη Ραφήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πλωτό

του λιμενικού βρήκε τη σορό στη θάλασσα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών για να ανασυρθεί. Η σορός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ραφήνας και αποτελεί το 92ο επιβεβαιωμένο θύμα της φονικής πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η σορός που ανασύρθηκε στο Κόκκινο Λιμανάκι ανήκει σε άντρα. Το άψυχο σώμα ήταν απαθρακωμένο. Ακόμα κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν ο νεκρός είναι ένας από τους 25 επισήμως αγνοούμενους της τραγωδίας.

Από το Λιμενικό αναφέρουν ότι οι έρευνες των μελών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών διεξάγονται σε μια τεράστια θαλάσσια περιοχή η οποία – ούτε λίγο ούτε πολύ – περιλαμβάνει ολόκληρο το Νότιο Ευβοϊκό.

Στο μεταξύ οκτώ ημέρες μετά την ανείπωτη τραγωδία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τον επίσημο αριθμό των μέχρι τώρα νεκρών και των αγνοουμένων.

Στους 25 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην Πυροσβεστική και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Υπηρεσίας, Σταυρούλας Μαλλίρη, έχουν βρεθεί 92 σοροί θυμάτων.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ανακοίνωσε ότι η ιατροδικαστική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ολοκληρώσει την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ 28 σάκοι με σορούς ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση (μπορεί να περιέχουν παραπάνω από ένα DNA έκαστος ή περισσότεροι σάκοι να έχουν ένα DNA).

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τέσσερα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, προκαλώντας σύγχυση, καθώς δεν αποσαφήνισε τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα θυμάτων και αν οι τέσσερις περιλαμβάνονται στη μακρά λίστα των θυμάτων ή αν πρόκειται για νέους νεκρούς.

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη για την πυρκαγιά

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Αντώνιο Λιόγα κατατέθηκε η πρώτη μήνυση πολίτη για την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας, 23 Ιουλίου, στην ανατολική Αττική.

Τη μήνυση κατέθεσε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος ζητάει, παράλληλα, να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή.

Στην Εισαγγελία την Τρίτη ο Ψινάκης

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των φονικών πυρκαγιών στην ανατολική Αττική έχει κληθεί να καταθέσει αύριο, Τρίτη και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ξεκίνησαν οι κλήσεις για κατάθεση των πρώτων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα