Οριστικά αναβολή – και – στην κλήρωση του πρωταθλήματος (εικόνες)

Η Σούπερ Λίγκα δεν προχώρησε στην υπογραφή της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος και έτσι είχαμε και αναβολή της κλήρωσης της νέας σεζόν. Πάει για 9 Αυγούστου η νέα γενική συνέλευση και η κλήρωση.

Την Δευτέρα (30/7) δεν κατέστη εφικτό στη συνεδρίαση της Super League να υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, λόγω των ζητημάτων που παραμένουν άλυτα, κυρίως σε ο,τι αφορά τις επτά ΠΑΕ που δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν υπάρχει,

επίσης, και συμφωνία για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν. Με δεδομένο ότι δεν υπεγράφη η προκήρυξη, η Super League μοιραία ανέβαλε και την κλήρωση του πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Δευτέρας (30/7).

Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 9η Αυγούστου, τόσο για γενική συνέλευση κατά την οποία θα ψηφιστεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, όσο και για την κλήρωση της νέας σεζόν.

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης δήλωσε: «Στόχος είναι να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα στην συμφωνημένη ημερομηνία, δηλαδή 25 Αυγούστου. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια για αυτό».

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας σημείωσε ότι για τις 7 ΠΑΕ που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, υπάρχουν προτάσεις από κανάλια και οι ομάδες χρειάζονται χρόνο για να τις εξετάσουν.

Παραδέχτηκε επίσης, ότι δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Football League για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν, συνεπώς την λύση αναμένεται να δώσει η ΕΠΟ.

Όσον αφορά στην πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για μείωση του αριθμού των ομάδων σε 12 με παράλληλη είσοδο της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο κ. Μπαταγιάννης ανέφερε: «Ο υπουργός μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Εμείς δεχτήκαμε την πρότασή του κατά τα εννέα δέκατα και μπορούμε να την ξανασυζητήσουμε».

Μπαταγιάννης: «Την πρόταση του κ. Βασιλειάδη τη συζητήσαμε, τη δεχθήκαμε κατά 9/10 και θεωρώ ότι ακόμη υπάρχει τρόπος και χρόνος να την δουλέψουμε»

Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, με δηλώσεις που έκανε με την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίγκας, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον για τις «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες, ενώ διευκρίνισε πως η διοργανώτρια αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το πρωτάθλημα να εκκινήσει κανονικά στις 25 Αυγούστου.

«Η κλήρωση αναβλήθηκε γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι σήμερα να εγκρίνουμε την προκήρυξη», είπε ο κ. Μπαταγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις προτάσεις από τηλεοπτικά κανάλια. «Υπάρχουν, αλλά οι ομάδες που είναι χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο θέλουν να τα εξετάσουν και να τους δοθεί ένας χρόνος για να τα εξετάσουν». Για τις πιθανότητες να έχουμε σέντρα στις 25 Αυγούστου είπε πως «γίνεται τεράστια προσπάθεια να αρχίσει το πρωτάθλημα, παρόλο που δεν είναι πιεστικές οι ημερομηνίες».

Για τις επαφές με την Football League για τις ομάδες που θα προβιβαστούν ξεκαθάρισε πως «εάν έχουμε κάποια πρόταση να θέσουμε θα κάνουμε τη συζήτηση με τη Football League. Αν οι προκηρύξεις τέμνονται θα το λύσει το θέμα η ΕΠΟ», ενώ σχετικά με τις συζητήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τόνισε ότι «εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ναυαγήσουμε μία πρόταση με τον οποιοδήποτε. Ο υφυπουργός μας ευχήθηκε καλό καλοκαίρι, δυστυχώς δεν είχαμε καλό καλοκαίρι. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός, στο γενικότερο πλαίσιο που έχει η χώρα, έχει άλλα θέματα να λύσει. Την πρόταση του κ. Βασιλειάδη τη συζητήσαμε, τη δεχθήκαμε κατά 9/10 και θεωρώ ότι ακόμη υπάρχει τρόπος και χρόνος να τη δουλέψουμε».

Αναφορικά με τη γενική συνέλευση της 9ης Αυγούστου είπε ότι «θα γίνει για να εγκριθεί η προκήρυξη και να γίνει η κλήρωση. Οι ομάδες θα αποφασίσουν, δεν θα αποφασίσω εγώ. Αν οι ομάδες δεν θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα γιατί δεν είναι έτοιμες, δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάτε παλιά, οι ομάδες ήταν έτοιμες και άλλοι δεν ήταν έτοιμοι. Δεν τα λέτε αυτά όμως; Παλιά περιμέναμε τι θα δίνει ο επόπτης και τι οι διαιτητές για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα που όταν θα κάνετε κριτική να την κάνετε για λάθη δικά μας, που δεν τα έχουμε προλάβει στην αρχή. Όχι για λάθη που θα τρέχουμε να τα διορθώνουμε στην πορεία. Γίνεται προσπάθεια για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από τις άλλες χρονιές».

Στις 13 Αυγούστου η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

Την Δευτέρα 13 Αυγούστου και ώρα 12:00, στα γραφεία της ΕΠΟ, θα διενεργηθεί η κλήρωση της 1ης φάσης του νέου Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο εκχωρείται η δυνατότητα συμμετοχής και σε ερασιτεχνικές ομάδες. Στην κλήρωση της 1ης φάσης θα πάρουν μέρος 53 ομάδες και μία εξ αυτών θα περάσει στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια, που θα αγωνιστούν την Κυριακή 26 Αυγούστου σε μονούς αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να αναβαθμίσει το Κύπελλο Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, με την συμμετοχή σ΄ αυτό και όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ.

Πηγή: sdna.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα