Αυστηρή παρέμβαση της Ολ. Γεροβασίλη στους αστυνομικούς για «Ρουβίκωνα» – «Προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας»

Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με μπογιές στο κτήριο της Βουλής από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου με πολύ αυστηρό ύφος σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για δοθούν οδηγίες από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Εκεί

έδωσε στους άνδρες την εντολή να «προστατέψουν το κύρος της Αστυνομίας», ενώ τόνισε πως υπάρχουν σχέδια και συγκεκριμένα μέτρα αλλά πρέπει αυτά να εφαρμοστούν με υπευθυνότητα για να να μην υπάρξουν άλλα «παρατράγουδα»

Ταυτόχρονα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως οι δυνάμεις της αστυνομίας πρέπει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα λόγω των επικείμενων εκλογών, αλλά και λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός για την επίθεση στη Βουλή και την οποία ανέθεσε σε αντιστράτηγο, με την εντολή να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα εξωτερικά της Βουλής είχαν ενισχυθεί μετά το έγγραφο που είχε υποβληθεί από την Ασφάλεια της Βουλής και τις εκτιμήσεις για πιθανή ακτιβιστική επίθεση, αλλά παρ’ όλα αυτά τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα