Βρετανία: Aποχώρησαν από το κόμμα των Τόρις 78 βουλευτές στο «όνομα της ανανέωσης» – Ο Σουνακ πήρε… ρεπό από τις δραστηριότητές του

Μαζική έξοδο στελεχών αντιμετωπίζει το κόμμα του Ρίσι Σούνακ στη Βρετανία. Εβδομήντα οκτώ βουλευτές, ανώτερα στελέχη των Τόρις, παραιτήθηκαν πριν από τις επερχόμενες γενικές εκλογές, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 72 από το 1997.

Το κενό πολύ μεγάλο για να καλυφθεί σε 6 εβδομάδες έως τις εκλογές. Ανάμεσά στους παραιτηθέντες η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο υπέρμαχος του Μπρέξιτ και πρώην υποψήφιος για την αρχηγία

του κόμματος, Μάικλ Γκόουβ.

Η μαζική έξοδος των βουλευτών των Τόρις βάζει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση το κόμμα των Συντηρητικών καθώς πρέπει να βρουν 78 νέους υποψήφιους να εγγραφούν έως την Πέμπτη που λήγει η διορία.

Χθες, ο Ρίσι Σούνακ επισκέφθηκε το ναυπηγείο του Τιτανικού, δίνοντας τροφή για σχόλια καθώς οι Τόρις βυθίζονται δημοσκοπικά. Και σήμερα πήρε ρεπό από τις δραστηριότητές του, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί με Βρετανό πρωθυπουργό.

Εργατικοί και Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν μπει σε αποστολή να κερδίσουν έδρες των Συντηρητικών τώρα που αυτοί φεύγουν από το καράβι που βουλιάζει όπως λένε εδώ.

Το ισχυρό παραδοσιακά κόμμα των Συντηρητικών πέφτει σε απύθμενα δημοσκοπικά βάθη μέσο όρο διαφοράς τις 22 μονάδες.

Το δεξιό κόμμα Μεταρρύθμιση κλέβει ψήφους από τους Τόρις καθώς η αύξηση ρεκόρ των εισερχόμενων παράτυπων μεταναστών έφτασε σήμερα τις 10 χιλιάδες για το 2024. Οι υποσχέσεις του Ρίσι Σούνακ για τη Ρουάντα δεν υλοποιήθηκαν και οι ψηφοφόροι μετακινούνται αλλού.

Μόνο στην οικονομία απέδωσε φτάνοντας τον πληθωρισμό σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά με το κόστος ζωής να διευρύνει τη φτώχεια σε εκατομμύρια νοικοκυριά δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μείωση της φορολογίας. Το επιτελείο του Σούνακ έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να πείσει τον κόσμο και ο χρόνος είναι εναντίον τους.

Ένα χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι τα νέα πρόσωπα που θα δούμε στη νέα Βουλή των Κοινοτήτων στις 5 Ιουλίου καθώς το γενικό σύνολο των αποχωρήσαντων βουλευτών φτάνει τα 119 άτομα.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Ευδοξία Λυμπέρη

Πηγή: ertnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Aποχώρησαν, Τόρις 78, Σουνακ …,vretania, Apochorisan, toris 78, sounak …