Κωνσταντοπούλου: Το κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης

Στην συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή αναφέρθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλίας της Στη Βουλή.

«Απόψε είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα
και την Ευρώπη και το κοινοβούλιο, γιατί με έναν ωμό εκβιασμό καλείται η βουλή να επικυρώσει τον ενταφιασμό της δημοκρατίας, την αναδοχή του συνόλου χρέους, την περαιτέρω περικοπή των αποδοχών των συνταξιούχων, την περαιτέρω περικοπή δημοσίων δαπανών, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με κατά παραγγελία νομοθέτηση», σημείωσε η κα Κωνσταντοπούλου.

«Αν το νομοσχέδιο το έφερναν οι μνημονιακές δυνάμεις του τόπου θα απηύθυνα στη Βουλή έναν καταγγελτικό τόνο, το φέρνει όμως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», συμπλήρωσε.

Η κα Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο επίσης για εκβιασμό της κυβέρνησης:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση εκβιάζεται με εργαλείο εκβιασμού την επιβίωση του λαού του», τόνισε.

«Το μνημόνιο έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση δεν δικαιούνται να απειλούν την κυβέρνηση με μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτό συνιστά πραξικόπημα και κατάλυση της δημοκρατίας. Συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κοινωνική γενοκτονία», ανέφερε επίσης η κα Κωνσταντοπούλου.

«Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Θεωρώ ότι το κοινοβούλιο πρέπει να αποτρέψει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης», υπογράμμισε επίσης.

Σε ότι αφορά τη συμφωνία η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός μίλησε και είπε ένα μεγάλο «όχι» στα Μνημόνια. Έχουμε καθήκον να σεβαστούμε την ετυμηγορία τους».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα