«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας που ζει σε μικρό ενυδρείο της Σεούλ

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του συντρόφου της Bello , η Bella , μια φάλαινα μπελούγκα που ζει σε ένα μικρό ενυδρείο, σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ, στον έκτο ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο, δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα με την ψυχική της υγεία.

Η Bella ζει μόνη της στο μικρό για τις διαστάσεις της ενυδρείο. Η φάλαινα ζει στο ενυδρείο επί 10 χρόνια και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν οργανώσει την εκστρατεία «Free Bella» με στόχο η Bella να αφεθεί ελεύθερη το γρηγορότερο.

Ο Jo Yak-gol, από την οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου

περιβάλλοντος Hot Pink Dolphins, δήλωσε για την Bella: «Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από όταν αυτοί είπαν πως θα την απελευθερώσουν», αναφερόμενος στην εταιρεία Lotte Group, στην οποία ανήκει το ενυδρείο.

Η ιστορία της Bella  ξεκίνησε το 2013, όταν πιάστηκε στον Αρκτικό ωκεανό κοντά στις ακτές της Ρωσίας, σε ηλικία 2 ετών. Μαζί με δύο αρσενικές φάλαινες μπελούγκα, τον Bello  και τον Belli, πουλήθηκε στο ενυδρείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα τεράστιο και πολυτελές εμπορικό κέντρο στο ισόγειο του «Lotte World Tower», που έχει ύψος 555 μέτρα, ιδιοκτησίας ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους της Νοτίου Κορέας.

Το 2016 ο Bello έφυγε από τη ζωή πρόωρα σε ηλικία 5 ετών ενώ ο μέσος όρος ζωής αυτών των θηλαστικών, όταν ζουν στον ωκεανό είναι από 35 μέχρι 50 έτη.

Το 2019 ακολούθησε ο θάνατος του 12χρονου Belli. Μια εκστρατεία για την απελευθέρωση της Bella ξεκίνησε αμέσως μετά τον θάνατο του συντρόφου της και μια δεύτερη το 2021. Όμως, δεν υπήρξε αποτέλεσμα για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν και η πανδημία.

Free Bella’: campaigners fight to save lonely beluga whale from Seoul mall. Five years after her last companion died and the aquarium’s owner pledged to free her, Bella still languishes in a tiny tank amid shops.

Keywords
Τυχαία Θέματα