Οι ανεμώνες του Alexander McQueen μεταμορφώνουν τις γυναίκες σε λουλούδια

13:31 10/6/2021 - Πηγή: InStyle

Ο οίκος Alexander McQueen παρουσίασε το lookbook της νέας του συλλογής για το φθινόπωρο/χειμώνα του 2021, πάντα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Sarah Burton.

The Wedding Issue: Οι λευκές δημιουργίες από τις πασαρέλες Fall 2021 που μπορούν να γίνουν το

νυφικό σας!

Courtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueen

Αυτή τη φορά η έμπνευση της κολεξιόν προήλθε από το πανέμορφο λουλούδι της ανεμώνας, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο τίτλος της “Anemones”, με το λουλουδάτο μοτίβο σε έντονο κόκκινο, που θυμίζει αίμα, να τυπώνεται σε αναγεννησιακού τύπου φορέματα, βγαλμένα από γοτθικό παραμύθι.

Courtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueen

“Έχω την αίσθηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να δώσουμε νέα πνοή στη ζωή. Να εμπλουτίσουμε το μέλλον μας. Η ομάδα μας εργάστηκε για έναν σκοπό. Να δημιουργήσει κάτι όμορφο, γεμάτο νόημα”, αναφέρει η Sarah Burton.

Courtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueen

“Μελετήσαμε το νερό – για τις θεραπευτικές του ιδιότητες – και τις ανεμώνες. Οι ανεμώνες είναι το πιο εφήμερο λουλούδι, που στα ρούχα ωστόσο αποκτά διάρκεια. Οι γυναίκες που φοράνε τα φορέματα με ανεμώνες σχεδόν μεταμορφώνονται σε λουλούδια”, εξηγεί στο σημείωμα της, με το οποίο θέλησε να εκφράσει την καλλιτεχνική της οπτική.

Courtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueen

Η ανεμώνα είναι ένα από τα λουλούδια που φύονται σχεδόν σε όλο τον κόσμο και ευδοκιμεί σε όλα τα κλίματα. Eπιλέχθηκε από την Burton, για να εκπροσωπήσει τη γυναικεία φύση μέσα σε μία περίοδο που τα πράγματα για τις γυναίκες παγκοσμίως αλλάζουν.

Η νέα τσάντα του Alexander McQueen έχει ήδη μπει στη wishlist μας


Στην συλλογή είδαμε το γνωστό ρομαντικό, goth, punk-rock στυλ που χαρακτηρίζει τον οίκο σε printed φορέματα και full skirts, με off-shoulder φουσκωτά μανίκια που θυμίζουν μια άλλη εποχή, denim tailored κομμάτια, rock biker jackets και ασύμμετρα, τούλινα φορέματα διακοσμημένα με κοσμήματα που θυμίζουν baroque.

Courtesy Alexander McQueenCourtesy Alexander McQueen

Μία συλλογή παραμυθένια και ταυτόχρονα δυναμική, ακριβώς όπως κάθε σημερινή ηρωίδα της καθημερινότητας: όμορφη και εύθραυστη σαν ανεμώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα