Νίκος Ρίζος: Ποζάρει πανευτυχής με τον νεογέννητο γιο του στην αγκαλιά – Σπάνια φωτογραφία από το 1966

23:10 21/5/2024 - Πηγή: InStyle

O Νίκος Ρίζος υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους κωμικούς του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Το μεγάλο «ατού» και χαρακτηριστικό του κωμικού ηθοποιού ήταν το ύψος του. Το οποίο μόλις έφτανε το 1,50 και είναι ένα χαρακτηριστικό που ο ηθοποιός το έπαιρνε και το μετέτρεπε σε αυτοσαρκασμό στις ταινίες του. Θα μπορούσε να γίνει τροχοπέδη στην καριέρα του ηθοποιού, αλλά τον έκανε «γίγαντα» τόσο στις ταινίες που όλοι αγαπήσαμε όσο και στις καρδιές μας.

Έπαιξε σε περίπου 130 κινηματογραφικές ταινίες, όπως Το σωφεράκι του Γιώργου Τζαβέλλα, Ο θησαυρός του μακαρίτη του

Νίκου Τσιφόρου, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός, επίσης του Τσιφόρου, Συμμορία εραστών κ.ά.

Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε μαζί με τη Μάρθα Καραγιάννη στη σειρά “Ο δρόμος” του Κώστα Λυχναρά, σε σενάριο Κώστα Πρετεντέρη και το 1999 στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη “Η αίθουσα του θρόνου” στο Mega.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του κατοικούσε στου Γκύζη. Ο Νίκος Ρίζος υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 20 Απριλίου του 1999 σε ηλικία 74 ετών και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε από πνευμονικό οίδημα. Κηδεύτηκε, παρουσία πλήθους κόσμου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από το 1966, την πιο σημαντική χρονιά στη ζωή του αξέχαστου ηθοποιού. Όπως θα δείτε ο Νίκος Ρίζος ποζάρει πανευτυχής με τον νεογέννητο γιο του στην αγκαλιά του. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο καρπός του έρωτά του με τη σύζυγό του και επίσης ηθοποιό, Έλσα Ρίζου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis)

Keywords
Τυχαία Θέματα