Μια «Melina» ξεχωριστή

11:45 27/1/2022 - Πηγή: InStyle

Πριν από περίπου 16 χρόνια, τρεις παιδικοί φίλοι, o Τεντ Ξενοχρήστος, ο Αϊκ Γρηγορόπουλος και ο chef Δημήτρης Μοσχοβίτης, άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο, το «Cava Mezze», στο Ρόκβιλ της αμερικανικής πολιτείας του Μέριλαντ. Πλέον, ηγούνται ενός ομίλου με δεκάδες chefcasual εστιατόρια, στον οποίο ήρθε τώρα να προστεθεί το «Melina» στη Βόρεια Βηθεσδά. Το καινούργιο «παιδί» τους έχει το όνομα της κόρης του chef Μοσχοβίτη, δίνει έμφαση στη φρεσκάδα των πρώτων υλών, αγαπάει τα λαχανικά και αντιμετωπίζει

τα κλασικά ελληνικά πιάτα με μοντέρνα οπτική.

Κατ’ αρχάς, καθημερινά φουρνίζουν οκτώ ποικιλίες χειροποίητου ψωμιού, τις οποίες οι συνδαιτυμόνες μπορούν να απολαύσουν με διάφορα αλείμματα. Από εκεί και πέρα, κάθε πιάτο έχει τη δική του δημιουργική πινελιά. Η σαλάτα από ψητά παντζάρια, γιαούρτι και blackberries τουρσί σερβίρεται κάτω από μία στρώση θρυμματισμένων καρυδιών και χαρουπιού.

Τα κρεμμύδια προσφέρονται γεμιστά με ρύζι, σταφίδες και κουκουνάρι και συνοδεύονται από σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ούζο. Το φρικασέ τους γίνεται με τρία είδη μανιταριών και στο γιουβέτσι πρωταγωνιστεί η κολοκύθα.

Φυσικά, στο μενού υπάρχουν και πιάτα κρεατικών ή θαλασσινών, όπως κλέφτικο με αρνίσιο λαιμό, short ribs στιφάδο, ψητό ψάρι ημέρας και μπακαλιάρος με μαύρο σκόρδο και κρέμα πατάτας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο real taste & style / Γιούλη Συκιώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα