Oscar de la Renta: Η κατάργηση της γούνας από τις συλλογές του

10:20 10/8/2021 - Πηγή: InStyle

Ο πλανήτης μας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και όλοι μας οφείλουμε να βοηθήσουμε για την προστασία του. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα τελευταία χρόνια πληθώρα fashion brands έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς ένα πιο “πράσινο” μέλλον της μόδας. Αξιοσημείωτες αναφορές είναι οι οίκοι Valentino, Balenciaga και Alexander McQueen

οι οποίοι έχουν ήδη καταργήσει τις γούνες από τις συλλογές τους. Στη λίστα τώρα προστίθεται και ο Oscar de la Renta που αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή.

3 tips για πιο ηθικό shopping!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Πριν από λίγες μέρες, ανακοινώθηκε επισήμως το ευχάριστο νέο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του Coalition to Abolish the Fur Trade USA, ο εμβληματικός οίκος μόδας πρόκειται να καταργήσει τη γούνα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. “Ο Oscar de la Renta δεν χρησιμοποιεί γούνα στις συλλογές μόδας του, ούτε πουλά γούνα στα καταστήματά του και δεν θα το κάνει στο μέλλον. Μόλις λήξει η περίοδος sell-off, κανένα νέο προϊόν που χρησιμοποιεί γούνα δεν θα προσφέρεται προς πώληση”, ανέφερε ο γνωστός οίκος σε ανακοίνωσή του.

Η πρώτη τσάντα του Salvatore Ferragamo που είναι κατασκευασμένη από 100% βιώσιμα υλικά, είναι γεγονός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Εξαιτίας της έντονης ευαισθητοποίησης των αγοραστών, οι πωλήσεις γούνας βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία έτη. Αντιθέτως, η  απαίτηση του κόσμου για εναλλακτικές λύσεις αυξήθηκε κατά 258% στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018. Η γούνα πάντως είναι μόνο η αρχή: πολλές εταιρείες επανεξετάζουν και τη σχέση τους με το παραδοσιακό δέρμα. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από vegan δέρμα κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο.

Hermès: η πρώτη Victoria bag φτιαγμένη από δέρμα μανιταριών είναι γεγονός

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Miomojo. Designed Kind. (@miomojo_italia)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DESSERTO (@desserto.pelle)

Keywords
Τυχαία Θέματα