Sarah Gilbert: Η επιστήμονας πίσω από το εμβόλιο AstraZeneca έγινε Barbie

10:36 9/8/2021 - Πηγή: InStyle

Η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών, η Barbie, γιορτάζει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν την πανδημία, και μετατρέπεται στην Αγγλίδα επιστήμονα, Sarah Gilbert. Πλέον, η Barbie έχει απορρίψει την μη ρεαλιστική, life in plastic is fantastic “τυπικού μοντέλου” εικόνα της, για να γίνει εκείνη που εμπνέει τις γυναίκες του αύριο.

Μετά την Barbie αφιερωμένη

στην Ιταλίδα “κυνική αισθητικό”, Cristina Fogazzi και τη Barbie με τα χαρακτηριστικά της τενίστριας, Naomi Osaka, τώρα η κούκλα αποτίει φόρο τιμής στις γυναίκες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή ενάντια στον Covid-19.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)

«Η Barbie αναγνωρίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή έχουν κάνει τεράστιες θυσίες, ενώ αντιμετωπίζουν την πανδημία και τις προκλήσεις που αυξάνονται», δήλωσε η Lisa McKnight, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Παγκόσμια Διευθύντρια της Barbie & Dolls, Mattel.

Έξι εργαζόμενες στον τομέα της υγείας, τιμήθηκαν με μια μοναδική κούκλα Barbie ως μέρος του προγράμματος #ThankYouHeroes της Mattel Inc. Η νοσοκόμα Amy O’Sullivan, η οποία βοήθησε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού της Νέας Υόρκης – μια 82χρονη από το Μπρούκλιν. Η γιατρός από το Λας Βέγκας, Audrey Cruz και η Καναδή καθηγήτρια Chika Stacy Oriuwa, που αγωνίζονται για την καταπολέμηση της φυλετικής προκατάληψης και των διακρίσεων στην πανδημία.

@barbie/instagram

Η Βραζιλιάνα ερευνήτρια, Jaqueline Goes de Jesus και η Αυστραλή γιατρός, Kirby White, δημιουργοί ενός επαναχρησιμοποιημένου ενδύματος για τους γιατρούς στο θάλαμο κατά του Covid. Η Barbie έφτιαξε επίσης μια κούκλα για να τιμήσει την επιστήμονα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Sarah Gilbert, η οποία ηγήθηκε της ομάδας που οδήγησε στη δημιουργία του εμβολίου AstraZeneca.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@barbie)

Μια πρωτοβουλία που η ίδια, μετά από την πρώτη στιγμή έκπληξης, βρήκε σημαντική για να πει ακριβώς στα κορίτσια, πώς ο ρόλος τους στον κόσμο μπορεί να είναι καθοριστικός και στον επιστημονικό τομέα: «Θέλω να εμπνεύσω την επόμενη γενιά κοριτσιών και ελπίζω ότι όποιος βλέπει τη Barbie μου καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η επιστημονική καριέρα για να βοηθήσει τον κόσμο γύρω μας», ανέφερε η 59χρονη επιστήμονας.

Keywords
Τυχαία Θέματα