Η… smelling job της Ambra Martone

10:26 9/8/2021 - Πηγή: InStyle

Η ιστορία των Martone – βρίσκονται σταθερά στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές επιχειρηματικά οικογένειες της Ιταλίας – αρχίζει όταν ο Vincenzo Martone ιδρύει την Marvin, μια εταιρεία που ειδικεύεται σε φαρμακευτικά προϊόντα. Το 1960 το brand διαφοροποιεί τις δραστηριότητές του σε καλλυντικά και αρώματα.

Ο Roberto Martone διαδέχεται τον πατέρα του και δημιουργεί πολυτελή αρώματα για τα πιο γνωστά ιταλικά ονόματα της μόδας όπως Gianni Versace,

Nazareno Gabrielli, Nicola Trussardi, Renato Balestra και Romeo Gigli. Στα χρόνια που ακολουθούν η εταιρεία υπογράφει αποκλειστικά συμβόλαια μεταξύ άλλων με Asprey, Bulgari, Custo Barcelona, Emanuel Ungaro, Extè, Roberto Cavalli, Salvatore Ferragamo και Tiffany. Την περαιτέρω ανάπτυξη του brand ανέλαβε αργότερα η τρίτη γενιά, οι κόρες του Roberto, Giorgia και Ambra.

Σε ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας η Giorgia έχασε την ζωή της λίγους μήνες πριν στα 41 της χρόνια, μετά από επιπλοκές σε μια εγχείρηση ρουτίνας. Όπως έγραψε η οικογενειά της για εκείνή μετά το τραγικό γεγονός, «ήταν μια ανεξάντλητη πηγή ιδεών, ενέργειας, στοργής και γενναιοδωρίας, πάντα θετική, πάντα οργανωμένη και λογική. Ήταν ξεχωριστή. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γεμίσουμε το κενό που άφησε». Η Ambra είναι εκείνη που συνεχίζει πλέον την οικογενειακή παράδοση.

Ποιο είναι το άρωμα που σου θυμίζει την παιδική σου ηλικία;

Η οσφρητική μου μνήμη είναι πολύ ζωντανή. Έχω τόσες πολλές όμορφες αρωματικές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία… Η αγαπημένη μου είναι η μυρωδιά του έλατου που ο πατέρας μου έφερνε σε εμένα και την αδερφή μου κάθε Χριστούγεννα αναμένοντας τις αστραφτερές γιορτές στο σπίτι. Γήινο ξύλο και ζεστή ρητίνη, αναμεμειγμένο με το άρωμα του χιονιού έξω, ένα από τα πιο μαγικά δώρα του χειμώνα, το οποίο ενισχύει την ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε τις μυρωδιές.

Ποια είναι η πιο δύσκολη πρόκληση στη δουλειά σου;

Το άρωμα είναι στο όνομά μου, στο DNA μου, στις φλέβες μου. Λατρεύω όλες τις προκλήσεις στη δουλειά μου. Έχω το προνόμιο να είμαι η υπεύθυνη ολόκληρης της διαδικασίας. Από τη δημιουργία αρωμάτων, τη σχεδίαση συσκευασιών, τη στρατηγική επικοινωνίας και λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής φάσης της διαμόρφωσης και της παραγωγής. Άλλωστε όταν κάνεις ό,τι αγαπάς δεν δουλεύεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου.

Πώς δημιουργήσατε με την αδερφή σου Giorgia, το LabSolue;

Η επιθυμία να πούμε μια ιστορία αγάπης για τα αρώματα που γεννήθηκε το 1945 συνεχίζει να μεταμορφώνεται επιτυχώς κάθε μέρα. Από αναμνήσεις σε όνειρα, από συναισθήματα σε πάθη. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι αληθινό και μοναδικό για τους λάτρεις των αρωμάτων.

Με ποιο από τα αρώματα που παράγεται έχεις πιο ιδιαίτερη σχέση;

Όλα τα αρώματά μας έχουν μια διαφορετική ιστορία να πουν, μια οσφρητική μνήμη που παραμένει, μια οσφρητική συγκίνηση που πρέπει να ζήσουμε. Προέρχονται από μια ιδέα, μια διαίσθηση, μια έμπνευση. Με καθένα από αυτά έχω έναν ιδιαίτερο δεσμό. Το Aqua Adornationis 1947 “Honorable” αντιπροσωπεύει το θεμέλιο του brand μας, είναι το άρωμα που η αδελφή μου Giorgia δημιούργησε ως φόρο τιμής για τον πατέρα μας. Μυρίζει σαν χειμωνιάτικη θάλασσα που ξυπνάει στις ζεστές ακτίνες του ήλιου. Απλά όμορφο σαν την αληθινή αγάπη.

Μπορείς να περιγράψεις με λίγα λόγια τη διαδικασία δημιουργίας ενός αρώματος;

Είναι ένα οσφρητικό ταξίδι. Πρόκειται για μια αίσθηση της μύτης και μυρωδιάς με την καρδιά.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου συστατικά;

Όσον αφορά τα συστατικά είμαι… άπιστη. Είναι η ανεξάντλητη πηγή έμπνευσής μου! Τα αγαπώ όλα. Τα αγαπημένα μου συστατικά είναι πάντα αυτά με τα οποία δουλεύω.

Τι προϊόντα μπορούμε να βρούμε στη σειρά καλλυντικών σας Marvin Cosmetic;

Συλλογή αρωμάτων, κεριών, αρωμάτων για το σπίτι, κρέμες χεριών, σώματος και κρέμες για μετά το μπάνιο. Και φυσικά μπορείτε να ξαναγεμίσετε όλα τα αρώματά μας. Στο Marvin LabSolue κρατάμε μια ισχυρή οικολογική στάση και συνεχώς προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι πάνω σε αυτό τον τομέα.

Ποια είναι τα μυστικά περιποίησής σου;

Γιόγκα, ζεστό ντους και λάδι σώματος: γλυκού αμυγδάλου LabSolue. Με τα καλύτερα καλλυντικά μου, παίρνω μια καθημερινή δόση χαράς.

Δημιουργήσατε το πρώτο Hotel à Parfum, Magna Pars. Τι νέο παρέχετε στους επισκέπτες;

Η ιστορία μας είναι μια απολύτως οικογενειακή υπόθεση. Μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας και τον τρόπο ζωής μας στο συγκεκριμένο project για να προσφέρουμε μοναδική, προσωπική και ιταλική φιλοξενία. Συγκεκριμένα, η αναζήτηση μιας αίσθησης οικείας τελειότητας και η αντίληψη της διαμονής σε ένα κομψό ιταλικό σπίτι – όπου κάθε λεπτομέρεια των επίπλων έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία με υλικά υψηλής ποιότητας – συνδέεται με τις ρίζες μας. Δηλαδή το άρωμα, που είναι αποσταγμένο σε 60 διαφορετικά αιθέρια έλαια ικανά να προκαλούν συναισθήματα, οσφρητικές αναμνήσεις, και αξέχαστες συγκινήσεις. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε το πρώτο Hotel à Parfum στον κόσμο. Κάθε σουίτα είναι ένα άρωμα!

Οι επισκέπτες μας μπορούν να ξεκινήσουν από το ιδιαίτερο εργαστήριο αρωμάτων LabSolue, με ένα μοναδικό οσφρητικό ταξίδι. Το “Olfactive Check In” μας είναι κάτι διαφορετικό με οτιδήποτε έχουν βιώσει στο παρελθόν, όπου θα ανακαλύψουν ανάμεσα στα 60 αρώματα ένα που τους ανήκει, ικανό να φέρει πίσω αναμνήσεις από το παρελθόν τους, αισθήσεις που δεν… κοιμούνται ή και πρόσφατα συναισθήματα. Στη συνέχεια μπορούν να επιλέξούν τη σουίτα που παίρνει το όνομά του.

Ακολουθούν το μονοπάτι του αρώματος: χαλαρώνουν με μια αρωματοθεραπεία, απολαμβάνουν ένα κοκτέιλ αλλά και το Olfactory Menu στο εστιατόριο μας με θέα στον υπέροχο εσωτερικό κήπο, και κακομαθαίνουν τον εαυτό τους στην αρωματική σουίτα. Για τους λάτρεις των αρωμάτων, προσφέρουμε διαφορετικά «Exclusive Olfactive Journeys» για να ανακαλύψουν τα παρασκήνια του κόσμου της αρωματοποιίας και την ομορφιά των πρώτων υλών που μας περιβάλλουν.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης τη δική του γκαλερί τέχνης και μια βιβλιοθήκη. Πώς προέκυψε αυτή η πρωτοποριακή ιδέα;

Αγάπη για το άρωμα, για την τέχνη, για τα βιβλία και για όλα τα όμορφα πράγματα. Για να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε την προέλευσή μας και τους «μεγαλοφυείς τόπους» της περιοχής Tortona στο Μιλάνο, που ήταν πάντα το σπίτι εργαστηρίων και εργοστασίων και όπου κάποτε υπήρχε εκεί το οικογενειακό, ιστορικό εργοστάσιο αρωμάτων μας. Θέλαμε να δώσουμε στην πόλη ένα μαγικό μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να «αναπνέουν» ιστορία, ομορφιά και δημιουργικότητα.

Ως πρόεδρος της Academia del Profumo (οργανισμός των ιταλικών εταιρειών αρώματος), πόσο πιστεύεις θα διαφοροποιηθεί η φιλοσοφία του «Made in Italy» μετά τον Covid-19; Και προσωπικά ζεις και εργάζεσαι στο Μιλάνο. Πόσο άλλαξε η ζωή σου;

Ήμασταν πάντα σκληροί υποστηρικτές του «Made in Italy», που διακρίνεται από την ποιότητα, το πάθος και τη δημιουργικότητα. Σήμερα, ο ορισμός της ομορφιάς επεκτείνεται όλο και περισσότερο και συνδέεται καθολικά με την αίσθηση της ατομικής ευημερίας, της υγιεινής και της ασφάλειας. Κατά συνέπεια, οι φόρμουλές μας πρέπει να έχουν μια ακόμη πιο ολιστική προσέγγιση, εξασφαλίζοντας διαφάνεια και βιωσιμότητα, ποιότητα και υγεία, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Η ανάγκη για ταχύτητα και ευελιξία, για την οποία είναι γνωστοί οι Ιταλοί, αυξάνεται επίσης περαιτέρω. Η μεγαλύτερη προσοχή και προνοητικότητα για το πώς διαχειριζόμαστε τους πόρους είναι υψίστης σημασίας. Αλλά επειδή η ιδιοφυΐα και η δημιουργικότητα δεν έχουν όρια, για τον επανασχεδιασμό λύσεων που είναι βιώσιμες και ασφαλείς, πάνω απ ‘όλα είναι απαραίτητη η συνεργασία σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού παγκοσμίως.

Στο Μιλάνο η διάθεση μας δεν είναι και στα καλύτερα της, αλλά να είστε βέβαιοι ότι οι… Milanesi είναι επινοητικοί και ακούραστοι και θα φέρουν τα πάνω κάτω το συντομότερο δυνατό.

Φωτογραφίες: Paolo Diani

LabSolue

HOTEL À PARFUM

Keywords
job, job, custo barcelona, roberto cavalli, salvatore ferragamo, εταιρεία, roberto, versace, trussardi, bulgari, custo, barcelona, ungaro, cavalli, ferragamo, tiffany, μνήμη, Χριστούγεννα, dna, aqua, hotel, magna, συγκεκριμένο, project, exclusive, italy, βιωσιμότητα, βιβλια, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, η ζωη, μνήμη, δουλεια, δωρα, θαλασσα, ιταλια, ιταλικα, καθημερινη, μιλανο, ξυλο, ομορφια, ονειρα, ονοματα, υγεια, aqua, barcelona, bulgari, dna, αγαπη, αιθερια ελαια, αναμνησεις, απλα, αρωματα, αρωμα, ακτινες, βιωσιμότητα, γεγονος, δικη, εγχειρηση, εμπνευση, επιθυμια, εταιρεία, τεχνη, ζεστη, ζωη, ζωης, ιδεα, υποθεση, θεα, θυμιζει, ιστορικο, κοκτειλ, λαδι, λογια, μηνες, μπανιο, μπορειτε, μυστικα, ξενοδοχειο, παντα, οικογενεια, ονομα, ορια, παθος, πηγη, ποιοτητα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σουιτα, σπιτι, τριτη, φυσικα, ομορφα, αλυσιδα, ανηκει, ασφαλεια, cavalli, custo barcelona, custo, ferragamo, hotel, ιδιαιτερο, project, κηπο, κορες, καρδια, magna, παιχνιδι, roberto, roberto cavalli, salvatore ferragamo, ταξιδι, tiffany, trussardi, υλικα, ungaro, υπεροχο, versace
Τυχαία Θέματα