Edward Buchanan: Ο γνωστός σχεδιαστής έγινε μάρτυρας ακραίου περιστατικού φυλετικής βίας, σε γνωστό ξενοδοχείο του Μιλάνου

09:40 17/9/2021 - Πηγή: InStyle

“Θα είμαι ξεκάθαρος: οι μαύρες γυναίκες στην Ιταλία δεν είναι ποτέ ασφαλείς από σωματική και πνευματική βία, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους”. Με αυτή τη φράση γροθιά στο στομάχι, ξεκίνησε το μήνυμα του ο γνωστός σχεδιαστής Edward Buchanan.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EDWARD BUCHANAN X SANSOVINO6 (@sansovino6)


Μετά από τις πετυχημένες συνεργασίες του με τους οίκους Balenciaga,

Prada και άλλα κορυφαία brands παγκοσμίως, ο Buchanan αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του knitwear label με το όνομα Sansovino6. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, φωτογράφισης που πραγματοποίησαν στο Μιλάνο, και στην οποία συμμετείχαν άλλες πέντε μαύρες ταλαντούχες δημιουργοί, κάποιες από αυτές κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο “Glam Hotel Milano”, για να κάνουν check in.

Ο σημαντικός λόγος που η Britney Spears διέγραψε το Instagram της


Ωστόσο η αντιμετώπιση που είχαν ήταν τουλάχιστον σοκαριστική: μια κυρία από την ομάδα του project είχε χαλασμένη μάσκα και, έχοντας τυλιγμένο γύρω από το πρόσωπο της ένα μαντήλι, ακολουθώντας το πρωτόκολλο του Covid-19, ρώτησε στην ρεσεψιόν εάν υπήρχαν μάσκες προς πώληση. Για να λάβει, από τους δύο άνδρες υπαλλήλους, την βίαιη απάντηση πως δεν είναι φαρμακείο και πως θα έπρεπε να βγει έξω, ενώ την ίδια στιγμή το ξενοδοχείο δεχόταν άκριτα λευκούς επισκέπτες, χωρίς να φορούν καν μάσκα προστασίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EDWARD BUCHANAN X SANSOVINO6 (@sansovino6)


Ο Buchanan καταγγέλλει εκτενώς σε σχετική ανάρτηση του στο instagram, πως τους δόθηκαν μικρότερα δωμάτια από αυτά που ζήτησαν και επιβεβαίωσαν, πως οι υπάλληλοι τους μιλούσαν στον ενικό αριθμό και όχι στον πληθυντικό ευγενείας  και γενικότερα από την πρώτη στιγμή τους αντιμετώπισαν σαν να μην ανήκουν εκεί, αλλά ως άτομα κατώτατης καταγωγής, τα οποία και δεν αξίζουν σεβασμό από μέρους τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EDWARD BUCHANAN X SANSOVINO6 (@sansovino6)


Το γεγονός έχει πάρει ήδη διαστάσεις στην Ιταλία, με την νέα Head of Editorial Content της Ιταλικής Vogue, Francesca Ragazzi, να αναδημοσιεύει το σχετικό post του Edward, καταδικάζοντας φυσικά το περιστατικό, με τον σχεδιαστή να δηλώνει ότι αναμένουν μια δήλωση συγνώμης από την πλευρά του ξενοδοχείου.

“Εάν νομίζουν πως θα αφήσουμε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά ατιμώρητη, κάνουν λάθος. Τελεία και παύλα!“, έγραψε. “Η βία κατά των γυναικών σε αυτή τη χώρα έχει ξεφύγει πολύ, χωρίς να συναντά καμιά αντίσταση. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα