Benedict Cumberbatch: Στο στόχαστρο των Μπαρμπέιντος λόγω των προγόνων του

Στόχος έχεις γίνει ο Benedict Cumberbatch στα Μπαρμπέιντος λόγω των δουλοπάροικων προγόνων του.

Η οικογένεια του σταρ θα μπορούσε να αναγκαστεί να πληρώσει αποζημιώσεις στα Μπαρμπάντος για τη λειτουργία μιας φυτείας σκλάβων στο νησί τον 18ο και τον 19ο αιώνα.

Ο έβδομος προπάππους του Benedict Cumberbatch αγόρασε τη φυτεία Cleland στο St Andrew των Μπαρμπέιντος το 1728. Η φυτεία μετά έγινε το σπίτι για 250 σκλάβους έως ότου

καταργήθηκε η δουλεία, περισσότερα από 100 χρόνια αργότερα.

Όταν η φυτεία αναγκάστηκε να κλείσει, η οικογένεια Cumberbatch έλαβε 6.000 λίρες ως αποζημίωση για την απώλεια της “ανθρώπινης περιουσίας” – σε σημερινά χρήματα που ανέρχονται σε περίπου 3,6 εκατομμύρια λίρες.
Η βρετανική κυβέρνηση εκείνη την εποχή είχε συνάψει ένα δάνειο για να εξοφλήσει τους ιδιοκτήτες σκλάβων σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία – το οποίο αποπληρώθηκε μόλις το 2015.

Η κυβέρνηση στα Μπαρμπέιντος τώρα βρίσκεται σε διαδικασία αγώνα για να αποπληρώσουν οι πρόγονοι των δουλοκτητών οικογενειών τις αποζημιώσεις.

Ο συντηρητικός βουλευτής Richard Drax κληρονόμησε την προγονική φυτεία ζάχαρης της οικογένειάς του, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου ζάχαρης μεταξύ της Καραϊβικής και των ΗΠΑ.

Η φυτεία Drax Hall έκτασης 250 εκταρίων (617 στρεμμάτων) βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα προνομιακό σημείο ακινήτων στο νησί.

Amazing Grace (2006)#BenedictCumberbatch #베네딕트컴버배치 https://t.co/yH2V0Oq3Aj pic.twitter.com/eUMWPO4vAD

— 뉴벤닥스 (@new_strange22) December 31, 2022 Benedict Cumberbatch: Mε… χτύπησε και μένα ο Will Smith στα Oscars

Ο Drax δέχεται πιέσεις να παραδώσει τη γη στη χώρα και εάν αρνηθεί, η κυβέρνηση στα Μπαρμπέιντος θα ζητήσει αποζημίωση από ένα διεθνές διαιτητικό δικαστήριο.

Εάν η νομική απόφαση είναι υπέρ του νησιού, ο Drax θα είναι ο πρώτος απόγονος δουλοκτητικών οικογενειών που θα διώκεται επιτυχώς, ανοίγοντας τις πόρτες για να πληρώσουν περισσότεροι απόγονοι των ιδιοκτητών φυτειών.

Ο γενικός γραμματέας του Κινήματος της Καραϊβικής για την Ειρήνη και την Ένταξη, δήλωσε στην Telegraph: “Οποιοσδήποτε απόγονος ιδιοκτητών λευκών φυτειών που έχει επωφεληθεί από το δουλεμπόριο θα πρέπει να κληθεί να πληρώσει αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Cumberbatch“

Keywords
Τυχαία Θέματα