Ανασκόπηση 2022: Οι 22 προσωπικότητες που «έφυγαν» από τη ζωή και μας σκόρπισαν θλίψη!

Το 2022 ήταν μία δύσκολη χρόνια, καθώς πέρα από τις όμορφες στιγμές που μπορεί να πρόσφερε στον καθέναν ξεχωριστά, πολλοί ήταν εκείνοι που «πάλεψαν» για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία τους, και δυστυχώς άφησαν την τελευταία πνοή τους.

Άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο, πρόσωπα της δημοσιογραφίας αλλά και του αθλητισμού, «έσβησαν» μέσα στη χρονιά που φεύγει και σκόρπισαν θλίψη στο πανελλήνιο και φυσικά στους οικείους του.

Το faysbook.gr στο τέλος του χρόνου κάνει μια ανασκόπηση συγκεντρώνοντας τις

22 προσωπικότητες που αποχαιρετήσαμε μέσα στο 2022.

–Maxi Jazz

Σε ηλικία 65 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής των Faithless, Maxi Jazz.

– Κωνσταντίνος Αλαβάνος

Ο γνωστός δικηγόρος και πολιτικός, Κωνσταντίνος Αλαβάνος, πέθανε στα 76 του χρόνια από παθολογικά αίτια.

– Βασίλισσα Ελισάβετ 

Πηγή φωτογραφίας: © Sean Gallup/ Getty Images / Ideal Image

Η βασίλισσα Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή στισ 8 Σεπτεμβρίου 2022, στα 96 της χρόνια. Η βασίλισσα Ελισάβετ ανήλθε στον θρόνο το 1952, βασίλευσε επί 70 χρόνια και 214 ημέρες και υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, η δεύτερη στην καταγεγραμμένη ιστορία και η μακροβιότερη γυναίκα-αρχηγός κράτους.

– Μίνα Αδαμάκη

Στις 11 Νοεμβρίου, ο θάνατος της Μίνας Αδαμάκη βύθισε στη θλίψε τον καλλιτεχνίκο κόσμο. H αγαπημένη ηθοποιός έδινε μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε κρίσιμη κατάσταση λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

– Γιάννης Διακογιάννης

Ο κ. Διακογιάννης αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και άφησε την τελευταία του πνοή στα 91 του χρόνια.

– Πάνος Νάτσης

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πάνος Νάτσης έχασε τη ζωή του στα 31 του χρόνια, στο τροχαίο που είχε με τη μηχανή του στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη και Κεραμεικού, την στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι του από τα γενέθλια της φίλης και συναδέλφου του, Αλεξάνδρας Ταβουλάρη.

– Αλέξανδρος Νικολαΐδης

– Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή στα 43 του χρόνια, ύστερα από 2ετη μάχη που έδινε με μία σπάνια μορφή καρκίνου. Η δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε μέσα από τον λογαριασμό του ίδιου στα social media, καθώς είχε ζητήσει από συγγενικό του πρόσωπο να κάνει αυτή την ανάρτηση, όταν ο ίδιος θα έχει ξεκινήσει το ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων. Τα όσα έγραψε «ράγισαν καρδιές».

– Ντίνα Κώνστα

Η Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η σπουδαία ηθοποιός έπασχε από άνοια και φιλοξενούνταν σε ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων ανθρώπων στα βόρεια προάστια.

– Κωνσταντίνος Τζούμας

Στα 78 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραγέας Κωνσταντίνος Τζούμας.

– Olivia Newton-John

Νικημένη από τον καρκίνο έφυγε στα 73 της χρόνια τον περασμένο Αύγουστο η ηθοποιός Olivia Newton-John, στο ράντσο της στη Νότια Καλιφόρνια, περιτριγυρισμένη από οικογένεια και φίλους.

– Πελέ

Παγκόσμια προκάλεσε ο θάνατος του Πελέ στα 82 του χρόνια, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του μέσα στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

– Δάκης

Ο υπέροχος Δάκης που τραγούδαγε για τα καλοκαίρια… έφυγε την πιο καλοκαιρινή μέρα του Μαϊου, λίγο πριν μπει ο Ιούνιος. Σε ηλικία 78 ετών, ο τραγουδιστής έχασε την σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Vivienne Westwood

To βράδυ της Πέμπτης 29/12, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια ιστορία γεμάτη στυλ στον χώρο της μόδας και της δημιουργίας.

– Kirstie Alley

Η ηθοποιός που έχουμε ταυτίσει με τα νεανικά μας χρόνια, πρωταγωνίστρια των αγαπημένων μας ταινιών, «Look Who’s Talking», «It Takes Two» και «Madhouse», έφυγε στα 71 της χρόνια μετά από μάχη με τον καρκίνο.

–  Νίτσα Μαρούδα

Η αγαπημένη ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα απεβίωσε στα 87 της έτη από ανακοπή καρδιάς και κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

– Ειρήνη Παπά

Η Ειρήνη Παπά «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών. Στη σταδιοδρομία της, η σπουδαία ηθοποιός αναμετρήθηκε με σημαντικούς γυναικείους ρόλους του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενσαρκώνοντας πλήρως τη δύναμη τής αρχαίας τραγωδίας.

– Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας κατέληξε σε ηλικία 85 ετών. Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής είχε νιώσει μια αδιαθεσία στις ααρχές του Οκτώβρη και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας. Παρόλο που στην αρχή η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να μην εμπνέει ανησυχία, τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

– Ζάχος Χατζηφωτίου 

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών, με την κηδεία του να πραγματοποιείται με δημοτική δαπάνη. Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη των Αθηνών.

– Μάρθα Καραγιάννη

Η Μάρθα Καραγιάννη πέθανε σε ηλικία 82 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά της και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Στις 28/9 πραγματοποιήθηκε η επιθυμία της να αποτεφρωθεί η σορός της και η τέφρα της να σκορπιστεί στη θάλασσα.

– Κώστας Καζάκος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 άφησε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κώστας Καζάκος, ο οποίος για ένα αρκετό χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

– Ρόμπερτ Ουίλιαμς 


Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών στα τέλη του Αυγούστου. Ο γνωστός καλλιτέχνης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα.

– Κατερίνα Χατζηδιάκου


Στις 18 του Ιουλίου άφησε την τελευταία της πνοή η ιδρύτρια του οίκου «Kathy Heyndels», Κατερίνα Χατζηδιάκου. Η κηδεία της έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Διαβάστε ακόμα:

Κώστας Τσουρός: Η on air απάντηση στις δηλώσεις του Μαυρικίου -«Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα είπε, δεν ήμασταν φίλοι»

Γρηγόρης Γκουντάρας – Ναταλί Κάκκαβα: Βαρύ πένθος για το ζευγάρι -Η σπαρακτική ανάρτηση του δημοσιογράφου

Ανδρέας Μικρούτσικος: Απών για δεύτερη ημέρα από το «Super Κατερίνα» -Η αναφορά της Καινούργιου για την υγεία του

Keywords
Τυχαία Θέματα