Agnes Keleti: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέσα από τα μάτια της μεγαλύτερης εν ζωή Ολυμπιονίκη

10:14 5/8/2021 - Πηγή: InStyle

Στα 100 χρόνια ζωής της, η Agnes Keleti, έχει δει και βιώσει πολλά. Τόσα πολλά που κρατά τον τίτλο της μεγαλύτερης εν ζωή Ολυμπιονίκη.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάζει το “What Agnes Saw”, την τελευταία ταινία της παγκόσμιας καμπάνιας “StrongerTogether”. Κεντρικά πρόσωπα είναι η Agnes Keleti και η 13χρονη βρετανή Sky Brown, που είναι ανερχόμενο αστέρι στο skateboarding και η νεότερη αθλήτρια.

View this post on Instagram

A post shared by Sky

Brown (@skybrown)

Η σοφία της ηλικίας συνδυάζεται με το πάθος της νεότητας με στόχο “να προσφέρει φως στο σκοτάδι και να μας θυμίζει τις στιγμές ελπίδας και έμπνευσης που βιώνουμε όταν ο κόσμος ενώνεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

View this post on Instagram

A post shared by Keleti Ágnes (@agnes_keleti_100)

Το “What Agnes Saw” αφηγείται την ιστορία της 100χρονης Agnes Keleti από την Ουγγαρία, της 10 φορές Ολυμπιονίκη στη γυμναστική και αργότερα προπονήτριας. Στην ταινία, βλέπουμε τον κόσμο που αλλάζει μέσα από τα μάτια της – αναδεικνύοντας όλες τις στιγμές της ανθρωπότητας ανατρέχοντας στις δεκαετίες των Ολυμπιακών Αγώνων από τότε που ήταν η ίδια στο επίκεντρο. Το φιλμ κλείνει με μια ματιά στην επόμενη γενιά αθλητών, με έμφαση στην έφηβη skateboarder, Sky Brown.

olympics.com

Η ζωή της Agnes θυμίζει ταινία του Hollywood. Γλίτωσε από τους Ναζί και επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα με ψευδή ταυτότητα (όχι όμως ο πατέρας και άλλα μέλη της οικογένειάς της) και αργότερα απέδρασε από τον Σοβιετικό περιορισμό της Ουγγαρίας. Σε ηλικία 31 ετών, αγωνίστηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς της Αγώνες προτού κερδίσει τα περισσότερα μετάλλια από οποιονδήποτε άλλο στη Μελβούρνη, τέσσερα χρόνια αργότερα.

«Η ιστορία της Agnes υπενθυμίζει σε όλους μας τη δύναμη και τη φωνή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η παγκόσμια καμπάνια StrongerTogether καλεί τους ανθρώπους – όλους τους ανθρώπους – να μοιραστούν την ελπίδα, τις προκλήσεις και την έμπνευσή τους με τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που αναδεικνύουμε τη φωνή των Ολυμπιακών Αγώνων σε γενιές που εκτείνονται από την Agnes έως την Sky, καθώς οι αθλητές του κόσμου αγωνίζονται με αλληλεγγύη στο Τόκιο 2020», αναφέρει ο Digital Engagement και Marketing Director της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Christopher Carroll.

View this post on Instagram

A post shared by Sky Brown (@skybrown)

Την αφήγηση στην ταινία έχει αναλάβει η ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών, Danai Gurira (γνωστή από τα: “The Walking Dead”, “Black Panther”, “Avengers: Infinity War”, “Avengers: End Game”), την σκηνοθεσία οι Martin Desmond Roe και Travon Free, βραβευμένοι με Oscar σκηνοθέτες της ταινίας μικρού μήκους “Two Distant Strangers” και την παραγωγή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το βραβευμένο με Oscar, Emmy και Golden Lion από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, στούντιο Dirty Robber.


Keywords
Τυχαία Θέματα