Το "σύστημα" ενώπιον του 2014…

Οι νέες αποκαλύψεις σκανδάλων με πρωταγωνιστές πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους ,έκλεισαν κατά οδυνηρό τρόπο τη χρονιά 2013.Στην Ελλάδα που βασανίζεται από μία κρίση οικονομική και κοινωνική ιστορικών διαστάσεων ,τα γεγονότα αυτά δεν ήταν τυχαία . Ηρθαν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για το βάθος και την έκταση της διαφθοράς μηχανισμών και προσώπων που για δεκαετίες «φιλοξενεί»στους κόλπους του ένα «πολιτικό σύστημα» με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά.

Το 2013 έγινε φανερό ,ότι λέξεις όπως «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη»

δεν μπορεί να σημαίνουν κάτι ουσιαστικό ,αν δεν προηγηθεί με κεντρική πολιτική ευθύνη και με εργαλεία το Σύνταγμα και το Νόμο η εξυγίανση όλων των πολιτικών και των κρατικών μηχανισμών της χώρας .Στην παρούσα φάση είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κανενός είδους «ανάπτυξη» δεν περιμένει τη χώρα με ζωντανό και ικανό για δράση το ελεεινό «σύστημα» που ακόμη και σήμερα πλήττει το ηθικό και το κουράγιο της ελληνικής κοινωνίας με τις βρωμερές και δηλητηριώδεις οσμές του.

Είναι κατά συνέπεια επίσης φανερό ,ότι αν οι ξεπεσμένες σήμερα διευθυντικές ομάδες των πολιτικών κομμάτων δεν αλλάξουν τρόπο σκέψης και αντιλήψεις περί εφαρμοσμένης πολιτικής ,αν δεν αλλάξουν συμπεριφορές έναντι της κοινωνίας ,αν δεν δώσουν χώρο σε νέες δημιουργικές δυνάμεις ,τότε θα συντριβούν σ ένα απολύτως ορατό μέλλον. Το 2014 θα είναι ενδεχομένως και μάλλον μοιραίως μία χρονιά συγκλονιστικών αλλαγών ,καθώς τα εθνικά πράγματα ήδη ξεφεύγουν απ τους δρόμους της συμβατικής πολιτικής διαχείρισης .Και τα όσα αποκαλύπτονται-και αναπόφευκτα θα αποκαλυφθούν προσεχώς-για τις αηδείς «συμμορίες της μίζας» θα επηρεάσουν αποφασιστικά τις πολιτικές-εκλογικές εξελίξεις της νέα χρονιάς.

Για το «πολιτικό σύστημα», τα πολύ μεγάλα βάσανα τώρα αρχίζουν .Το 2014 φαίνεται πως του υπόσχεται πολλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα