Αεροδιακομιδή καρδιοπαθή από τη Νάξο με ελικόπτερο Σινούκ(ΦΩΤΟ)

Αερογέφυρα ζωής για άλλη μία φορά, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, έγινε αργά χθες το βράδυ ως νωρίς σήμερα το ξημέρωμα, μ’ ένα ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού που πέταξε μέχρι τη Νάξο για να παραλάβει έναν βαριά ασθενούντα συνάνθρωπό μας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες βράδυ, ύστερα από σχετικό αίτημα για αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού καρδιολογικής φύσεως που μεταβιβάστηκε από το ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και αυτό – μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων – το μεταβίβασε προς το ΓΕΣ,

απογειώθηκε το ελικόπτερο ετοιμότητος CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) από την αεροπορική βάση της Πάχης Μεγάρων στις 22:45 με προορισμό τη Νάξο, όπου και παρέλαβε έναν 57χρονο με πρόβλημα κολπικής μαρμαρυγής. Το ελικόπτερο με τον ασθενή, τον συνοδεύοντα γιατρό και συγγενείς του πάσχοντος προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος στις 01:00 σήμερα τα ξημερώματα, όπου αυτός παρελήφθη από ασθενοφόρο, που τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Ως προελέχθη πρόκειται για το δεύτερο συμβάν αεροδιακομιδής από τη Νάξο μέσα σε μία εβδομάδα και τα δύο είναι με καρδιολογικά προβλήματα, ενδεικτικό και αυτό της «γύμνιας» από το νοσοκομείο ενός τόσο μεγάλου και τουριστικού νησιού, προφανώς μετά τα τελευταία μέτρα.

Και βεβαίως τίθεται ένα (θεωρητικό) ερώτημα: Τα χρήματα που τυχόν γλύτωσε το Υπουργείο Υγείας από την κατάργηση κάποιων θέσεων στο νοσοκομείο Νάξου, τα πληρώνει (λέμε τώρα) σε καύσιμα των ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται ως «ασθενοφόρα»….

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα