Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο πρέσβης ε.τ. Δ. Κοδέλλας

Με απρόοπτο τρόπο πληροφορήθηκαν σήμερα οι στρατιωτικοί συντάκτες ότι ένας εκ των στενότερων ως τώρα συνεργατών του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου «προήχθη» και θα πάψει πλέον να είναι μαζί του.

Ο Δ.Αβραμόπουλος έχει αρχίσει τη σύντομη ομιλία του για ευχές προς το προσωπικό, όταν στη γενική ησυχία που επικρατεί στο «δώμα του ΓΕΝ» ακούγεται μόνο η φωνή του πρέσβη ε.τ. Δημήτρη Κοδέλλα να συνομιλεί στο κινητό και να μην έχει αντιληφθεί ότι έχει αρχίσει να ομιλεί ο υπουργός.

Οπότε

ο ΥΕΘΑ διακόπτει την ομιλία του και λέει απευθυνόμενος προς τον Δ.Κοδέλλα: «Κύριε Πρέσβη μπορείτε να συντομεύετε;», για να προσθέσει προς όλους τους συγκεντρωθέντες: «Μόλις ανέλαβε την προεδρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και δεν προλαβαίνει να δέχεται συγχαρητήρια!»

Να σημειώσουμε ότι ο πρέσβης ε.τ. Δ.Κοδέλλας, παλαιός διπλωμάτης καριέρας στο Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικός φίλος από τότε με τον Δ.Αβραμόπουλο, είχε διατελέσει υπηρεσιακός εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ στην εποχή της πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και επί υπουργίας Εξωτερικών του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος, όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Δ.Αβραμόπουλου και με απόφασή του, είχε τοποθετηθεί εντεταλμένος της Ελληνικής κυβερνήσεως για τη διασύνδεση και επικοινωνία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθρών Ημισελήνων, καθώς είχαν παρουσιαστεί σοβαρότατα προβλήματα στις σχέσεις του ΕΕΣ με τον αντίστοιχο Διεθνή.

Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα λοιπόν!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα