Νέο θρίλερ με κοριούς στο σπίτι του Καραμανλή!

Το θρίλερ με τις υποκλοπές που ταλάνισε τη χώρα επί κυβέρνησης Καραμανλή δεν έχει κοπάσει ακόμα. Κι αυτό γιατί τη στιγμή, κατά την οποία φαίνεται να ολοκληρώνεται ο κύκλος της Δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά την εξέταση του σκανδάλου με επιβαρυντικά στοιχεία να προκύπτουν σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, νέα δεδομένα εγείρουν ερωτήματα για το κατά πόσο συνεχίζονται οι όχι οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.

Εντύπωση προκαλεί η ανεύρεση

άγνωστης προέλευσης μηχανισμών πριν από 20 μέρες, κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στη Ραφήνα.

Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου, υπάλληλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – ΔΕΔΔΗΕ -, κατά τον έλεγχο βλάβης, ανακάλυψε παράνομη ιδιοκατασκευή κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, επί των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Δαβάκη Πίνδου.

Η ιδιοκατασκευή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποτελεί μέρος ευρύτερου μηχανισμού, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», αποτελούμενου από μεταλλική βάση με ηλιακό συλλέκτη διαστάσεων 33,5×19 εκατοστά, ένα πλαστικό κουτί με άγνωστο περιεχόμενο. Από αυτό έβγαινε ένα καλώδιο, το οποίο οδηγούσε σε κεραία προσασμοσμένη σε μεταλλική βάση. Η εν λόγω κατασκευή έπαιρνε ρεύμα από τη ΔΕΗ, όπως ισχυρίστηκε ο τεχνικός και ήταν παράνομα τοποθετημένη. Με παρόμοιο τρόπο, τυχαία δηλαδή, βρέθηκανάλλες τρεις παρόμοιες συσκευές σε ισάριθμους πυλώνες της ΔΕΗ σε άλλους δρόμους κοντά στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή.

Μετά από παρέμβαση του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, το οποίο ειδοποίησε άμεσα την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, εκείνη αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για πομποδέκτη, ο οποίος χρησιμοποιούνταν για λήψη δεδομένων από μετρητές νερού και τη συγκέντρωση άλλων στοιχείων, τα οποία δεν κατονόμασε. Όλα αυτά χωρίς την έγκριση από τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ. Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν εν κρυπτω.

Στη συνέχεια το Τ.Α. Ραφήνας εντόπισε τον ηλεκτρολόγο, ο οποίος είχε αναλάβει την τοποθέτηση. Ο ίδιος ισχύρίστηκε ότι επρόκειτο για μετρητές νερού στο πλαίσιο εκτέλεσης του προγράμματος «Θησέας» και τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι του 2009. Ισχυρισμός, που δεν φάνηκε να γίνεται πειστικός, καθώς οι συσκευές έμοιαζαν περισσότερο με σημεία παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi Fi Spot).

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, ότι η φρουρά του κυρίου Καραμανλή δεν είχε ενημερωθεί για το συγκεκριμένο γεγονός, τουλάχιστον έως τις αρχές Μαρτίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα και μόλις λίγες ημέρες πριν βρεθούν τα “κουτιά’. Σε ερώτηση του φίλου Κώστα Καραμανλή, βουλευτή και προσωπικού του φίλου προς την Ασφάλεια, εάν έχει ενημερωθεί η φρουρά στου πρώην πρωθυπουργού, η απάντηση υπήρξε καταφατική κάτι που στην πραγματικότητα δεν ίσχυε, γεγονός το οποίο εντίνει την ανησυχία και τα σενάρια γύρω από την υπόθεση.

Πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος, σε συνδυασμό με τις ενδείξεις για δολοφονική απόπειρα σε βάρος του, επί πρωθυπουργίας του, ενώ στο θέμα ενεπλάκη και η ΕΥΠ με την εμπλοκή ανθρώπου, ο οποίος γνωρίζει την υπόθεση. “Αυτά τα κομμάτια είναι μεγάλης σημασίας, ενώ η ένδειξη πως επρόκειτο για μηχανισμούς μέτρησης νερού διαψεύστηκε σε επαφές που είχαμε με υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας», αναφέρει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα