Αφιέρωμα της FIFA στον Μίτσελ

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που κάνει σε μεγάλες μορφές του διεθνούς ποδοσφαίρου την ημέρα των γενεθλίων τους, η ιστοσελίδα της FIFA δεν θα μπορούσε να μην είχε ειδικό θέμα για τον Μίτσελ που σήμερα κλείνει τα 51 χρόνια της ζωής του.

Στο σάιτ της διεθνούς Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής για τον τεχνικό του Ολυμπιακού:

«Ο Μίτσελ έζησε τις σπουδαίες χαρές και τις μεγάλες λύπες της Ισπανίας

το '80 και το '90. Με την Εθνική του ομάδα αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του Μεξικό το 1986 σε πέντε αγώνες, έως τον αποκλεισμό στα προημιτελικά. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στην Ιταλία, σημείωσε τέσσερα γκολ στον πρώτο γύρο, ολοκληρώνοντας στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ, ενώ το 1988, μετείχε στο EURO.

Ο Μίτσελ έκανε το ντεμπούτο του, στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, κέρδισε θέση βασικού, αλλά και έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, τέσσερα σούπερ καπ Ισπανίας και δύο Κύπελλα UEFA .

Όταν έκλεισε ο κύκλος του με την ομάδα της Ρεάλ, συνέχισε την καριέρα του στη Σελάγια. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Μίτσελ ψηφίστηκε μια φορά καλύτερος παίκτης στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ήταν πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου πρωταθλητριών μία φορά. Ως προπονητής, διετέλεσε τεχνικός των Ράγιο Βαγεκάνο, Ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης, Χετάφε και Σεβίλης. Με τον Ολυμπιακό αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ έχει κερδίσει άλλη μία φορά το Κύπελλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα