Τζέισον Μομόα: Ο συγκλονιστικός λόγος που έβγαλε για την κλιματική αλλαγή

15:03 30/9/2019 - Πηγή: People

Ο Τζέισον Μομόα είναι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στη φύση. Προέρχεται από τη φύση. Η καταγωγή του από τους Αβορίγινες του έμαθε να είναι σε επαφή μαζί της από τα πρώτα του βήματα. Κι από τότε δεν έχει προδώσει ποτέ τη Μητέρα Φύση. Έτσι την αντιμετωπίζει και έχει κάθε δικαίωμα να αφυπνήσει όσους μπορεί για την κλιματική αλλαγή.

Ο Μομόα βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Χαβάη μαζί με τον Ντουέιν Τζόνσον, και στήριξε την προσπάθεια των ιθαγενών φυλών για να διατηρήσουν το φυσικό τους περιβάλλον.

Την Παρασκευή ο Μομόα έδωσε το παρών στα κτήρια του ΟΗΕ,

για πρώτη φορά στη ζωή του, και απευθύνθηκε σε μια συνδιάσκεψη των νησιωτικών κρατιδίων του Ειρηνικού και του Ατλαντικού.

Μπαρμπέιντος, Μπαχάμες, Σαμόα, Χαϊτή, Παπούα Νέα Γουινέα και ο Μαυρίκιος που είναι στον Ινδικό Ωκεανό, είναι μέρη που βιώνουν πιο έντονα από τις ηπειρωτικές χώρες την κλιματική αλλαγή. Είναι έθνη που ζουν από τη θάλασσα και η καταστροφή της έχει άμεσο αντίκτυπο.

Ο Τζέισον Μομόα χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου στους παρόντες που είναι τα άμεσα θύματα, αλλά και στους απόντες που είναι οι άμεσοι θύτες.

View this post on Instagram

That was a life changing moment, a true honor to represent island nations at the UN. It takes an amazing team and support system to pull off something like this. I am deeply grateful to my wife and children, my mother @lonelywhale @duneives @realdealmada @paakai97 @maluhiakinimaka @UnitedNations @UN_PGA #kukiaimauna #SAMOAPathway #SIDSSummit. Aloha j #purpsonpurpslookgood #wegotsomethingtosay #nomorehalf-assing #3kanakasandaMADA

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies) on Sep 27, 2019 at 10:05am PDT

«Οι ωκεανοί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ολόκληρα θαλάσσια οικοσυστήματα εξαφανίζονται με την υπερθέρμανση των υδάτων και καθώς αποθέτουμε τα απορρίματά μας εκεί, έχουμε το φαινόμενο της πλαστικής ρύπανσης. Είμαστε μια ασθένεια που μολύνει τον πλανήτη.

Είναι ντροπή να υπάρχουν περισσότερα πλαστικά στη θάλασσα απ΄ό,τι αστέρια στον γαλαξία μας. Τα νησιωτικά έθνη έχουν το μικρότερο μερίδιο σε αυτή την καταστροφή, κι όμως υποφέρουν περισσότερο απ΄όλους.. Το ανθρώπινο είδος έχει ανάγκη τη Γη για να επιβιώσει. Αλλά, μην έχετε αυταπάτες…η Γη δεν μας χρειάζεται καθόλου.

Πρέπει να αλλάξουμε τώρα. Για το μέλλον του πλανήτη μας και για την Ένωση των Μικρών Νησιωτικών Κρατιδίων, το κύμα της αλλαγής έρχεται».


Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζέισον Μομόα,tzeison momoa