NASA: Σε 1-2 χρόνια θα ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή στον Άρη

14:02 30/9/2019 - Πηγή: People

Από την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος αντιλήφθηκε τη νόησή του, το πλεονέκτημα της λογικής και της συνείδησης έναντι των άλλων μορφών ζωής του πλανήτη, αναζητά νέους κόσμους. Πρώτα ήρθαν οι Σταυροφορίες. Μετά ο Αποικισμός. Πιο μετά η προσελήνωση. Τέλος, η προσεδάφιση στον Άρη. Μετά από αιώνες αναζητήσεων, ίσως βρισκόμαστε κοντά στην ανακάλυψη εξωγήινης μορφής ζωής, σύμφωνα με τη NASA.

Ο Τζιμ Γκριν, chief scientist στην διαστημική υπηρεσία, μίλησε στην Telegraph

κι εκεί έκανε την πιο συναρπαστική και συνάμα τρομακτική δήλωση.

Τον Μάρτιο του 2021 ένα μη επανδρωμένο όχημα της NASA κι ένα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, θα φτάσουν στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Ύστερα από τόσα χρόνια που οι επιστήμονες συνέλεγαν δεδομένα από την επιφάνεια του εδάφους, τώρα θα συλλέξουν από το υπέδαφος. Γι΄αυτό τα δύο οχήματα θα τρυπήσουν την επιφάνεια σε βάθος περίπου δύο μέτρων.

Στη συνέχεια τα δεδομένα θα σταλούν στη NASA, όπου θα συνεργαστούν για την ανάλυσή τους οι επιστήμονες της με τους ομολόγους τους στην Ευρώπη. Ο Γκριν παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα θα αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

«Είναι όπως όταν ο Κοπέρνικος υποστήριξε τον 16ο αιώνα ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο κι όχι το ανάποδο. Θα εγκαινιάσει έναν εντελώς νέο τρόπο σκέψης για τη ζωή. Δε νομίζω πως είμαστε έτοιμοι γι΄αυτό».

Ο κύριος Γκριν έσπευσε να σημειώσει ότι με τον όρο «εξωγήινη ζωή» δεν εννοεί απαραίτητα οργανισμούς με άκρα και σώμα που να ομοιάζουν στη δομή του ανθρώπου. Μπορεί να είναι μικροοργανισμοί που δεν απαντώνται πουθενά στη Γη.

Το πιο μεγάλο ερώτημα που θέτει όμως είναι κι αυτό που ίσως γεννήσει την επόμενη γενιά φιλοσόφων: είναι έτοιμη η ανθρωπότητα να δεχτεί με ψυχραιμία τα αποτελέσματα των ευρημάτων; Είμαστε έτοιμοι να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια στην οποία θα οδηγήσουν;

Αν υπάρχει αυτή η μορφή ζωής στον Άρη, συνίσταται σε αύξηση της πιθανότητας ο πλανήτης να μπορέσει να αντέξει και τον άνθρωπο; Σημαίνει ότι στο υπέδαφος του Άρη υπάρχουν οι συνθήκες για να αναπτυχθεί η ανθρώπινη ζωή; Μπορεί τελικά η ζωή ενός πλανήτη να μετακινείται σε άλλους και να επιβιώνει;

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η NASA σε παλιότερη έρευνα της είχε βρει πως ο Άρης ήταν κατοικίσιμος μέχρι πριν 2 δισ. χρόνια και τότε άρχισε η αλλαγή της ατμόσφαιρας του μέχρι που πριν 700 εκατομμύρια χρόνια έγινε μη κατοικήσιμος.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του Έλον Μασκ για την αποστολή επανδρωμένου σκάφους που θα σταλεί στον Άρη και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος για να διερευνήσει τις συνθήκες σε σχέση με τον άνθρωπο, αλλά και την πιθανότητα ύπαρξης άλλων πολιτισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
NASA, 1-2, Άρη,NASA, 1-2, ari