Στο τηλέφωνο με τον Μιχάλη Ρέππα για τη… Δέσποινα Βανδή!

15:08 22/6/2019 - Πηγή: People

Έχει χαρακτηριστεί ήδη ως η θεατρική επιτυχία του καλοκαιριού και όχι άδικα, αφού πρόκειται για μια υπερπαραγωγή με την υπογραφή του συγγραφικού διδύμου Ρέππα – Παπαθανασίου και τη Δέσποινα Βανδή να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθέναν: να τραγουδά!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ο λόγος για το θεατρικό μιούζικαλ «Το Δικό μας Σινεμά», με sold out παραστάσεις, αναγνωρισμένους πρωταγωνιστές, τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο,

12μελή ζωντανή ορχήστρα, 24μελές μπαλέτο, 1.000 φαντασμαγορικά κουστούμια, 300 περούκες και την υπογραφή του έμπειρου Φωκά Ευαγγελινού στις χορογραφίες. «Θέλαμε να κάνουμε μια παράσταση με τραγούδια που ο ελληνικός λαός έχει αγαπήσει με την καρδιά του κι όλα αυτά τα χρόνια κυλούν στο αίμα του, τραγούδια που τα ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά» εξηγεί στο τηλέφωνο ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Μιχάλης Ρέππας και στη συνέχεια τονίζει τον λόγο που επέλεξαν τη Δέσποινα Βανδή για τον ρόλο της «Μαίρης», μιας πετυχημένης τραγουδίστριας της δεκαετίας του ’50. «Χρειαζόμασταν εκτελέσεις με πολύ μεγάλη αξιοπιστία. Από τη μία έχουμε μια αντρική φωνή από το ελληνικό θέατρο, τον Μέμο Μπεγνή, από την άλλη θέλαμε μια όμορφη ντάμα με την αξιοπιστία τραγουδίστριας και η Δέσποινα πρόσφατα έχει αποδείξει ότι το κατέχει αυτό, με το Mamma Mia!. Καταλάβαμε ότι αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να βρεθούμε επαγγελματικά».

ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η πρόταση συνεργασίας έγινε πέρσι το καλοκαίρι λίγες εβδομάδες αφότου η Δέσποινα Βανδή είχε ολοκληρώσει τις παραστάσεις του Mamma Mia!. Αμέσως έδωσαν αμέσως τα χέρια, με την ίδια να δηλώνει στο People της περασμένης εβδομάδας και στον Γιώργο Πράτανο πως «Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να μου έρθει μια πρόταση τόσο σύντομα. Οι δεύτερες σκέψεις που είχα αφορούσαν τη συσσωρευμένη κούραση που ένιωθα από την περιοδεία του Mamma Mia! Από την άλλη, ήταν μια άκρως δελεαστική πρόταση». Κάθε Τετάρτη με Κυριακή βρίσκεται στο καμαρίνι της στο θέατρο Άλσος από τις 6.00 το απόγευμα, τρεις ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης, για να έχει τον χρόνο που χρειάζεται να ετοιμαστεί και, κυρίως, για να δει αν όλα δουλεύουν ρολόι.

«Η ΒΑΝΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»

Ο Μιχάλης Ρέππας μιλάει για μια «Βανδή -στρατιώτη», που δεν υστερεί σε τίποτα από τις επαγγελματίες πρωταγωνίστριες με τις οποίες έχει συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια. «Από τις πρόβες ακόμη δεν αναστέναξε ποτέ, δεν κουράστηκε ποτέ, δεν βαρυγκόμησε ποτέ, δεν έκανε λάθος ποτέ. Το μόνο που μας ζήτησε είναι να ενσωματώσει στην παράσταση κάποια τραγούδια στα οποία έχει αδυναμία, όπως το «Έλα» της Τζένης Βάνου. Εμείς δεν είχαμε υπ’ όψιν να μπουν αυτά τα τραγούδια στο έργο μας, αλλά βλέποντας τη θέρμη της δεχτήκαμε και πολύ καλά κάναμε, γιατί τα ερμηνεύει συγκλονιστικά και το κοινό θα ανακαλύψει πια μια πολύ ώριμητραγουδίστρια. Για πάρα πολλά χρόνια –και ίσως ήταν έτσι οι ανάγκες και η μόδα της εποχής– η Δέσποινα Βανδή πούλησε τη “showoman”, το όμορφο κορίτσι που αλωνίζει τη σκηνή. Η Δέσποινα, όμως, είναι μια μεγάλη φωνή μας. Και το αντιλήφθηκα τώρα, μέσα από την παράσταση. Της το είπα κιόλας “Ρε Δέσποινα, το έκρυβες τόσα χρόνια; Δεν σε είχα στη συνείδησή μου έτσι”. Ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει υποκριτικά, αυτό όμως που ακούω φωνητικά με αφήνει άναυδο. Το κορίτσι – χτυπάω ξύλο– να είναι καλά και να μας μαγεύει με τη φωνή της. Της αξίζουν όσα έχει και πολύ περισσότερα».

ALL STAR CAST

Η επίσημη πρεμιέρα έγινε στις 12 Ιουνίου στο Άλσος, ένα θερινό θέατρο πολλών αξιώσεων, πρόσφατα ανακαινισμένο, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις 14 Ιουλίου. Συμμετέχουν all star ηθοποιοί και όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα, ότι είναι χαρά να συνεργάζεσαι με άτομα προσγειωμένα όπως η Δέσποινα Βανδή, η οποία, κατά γενική ομολογία, θα μπορούσε να αρχίσει μια δεύτερη καριέρα, ως ηθοποιός αυτή τη φορά!

INFO

Η παράσταση παίζεται από Τετάρτη έως Κυριακή στο θέατρο Άλσος. Μεταξύ των πρωταγωνιστών συναντάμε τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Κώστα Κόκλα, Μέμο Μπεγνή, Γιώργο Κωνσταντίνου, Ελένη Γερασιμίδου, Γιώργο Χρανιώτη κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα