Σοφία Κοκοσαλάκη: Ποια ήταν η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας;

15:58 14/10/2019 - Πηγή: People

Η Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε σε ηλικία 47 ετών από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και στον χώρο της μόδας. Η ταλαντούχα σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων, η οποία είχε γίνει διάσημη σε παγκόσμιο επίπεδο  με τις δημιουργίες της, οι οποίες είχαν έντονο αρχαίο ελληνικό στοιχείο είχε κάνει τις γυναίκες να λατρέψουν τα σχέδια της.

Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας, Σοφία ΚοκοσαλάκηΣοκ και πένθος

στον κόσμο της μόδας

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές της από το τμήμα φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή σε μία από τις μεγαλύτερες σχολές μόδας στον κόσμο, το Central Saint Martins College of Art and Design στο Λονδίνο. Ήδη από την περίοδο των σπουδών της, η σχεδιάστρια μόδας συνεργαζόταν με έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς τίτλους περιοδικών, το περιοδικό Γυναίκα, ενώ δημιουργίες της πωλούνταν σε καταστήματα όλης της χώρας.

Η πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή της, η οποία προοριζόταν για άντρες και γυναίκες παρουσιάστηκε το 1999. Η σχεδιάστρια μόδας είχε αναλάβει μάλιστα τον σχεδιασμό των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα το 2004. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα κέρδισε και το βραβείο New Generation Designer.

Διαβάστε τη συνέχεια στο instlye.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα