Βρέθηκαν 15 εφαρμογές με κακόβουλο λογισμικό στο App Store της Google

15:16 14/10/2019 - Πηγή: People

Οι κάτοχοι smartphones συνηθίζουμε να κατεβάζουμε στο κινητό μας εφαρμογές χωρίς να σκεφτόμαστε τι λογισμικό έχουν, πόσο χώρο πιάνουν και χωρίς να τις ελέγχουμε όταν τις χρησιμοποιούμε. Μετά από ελάχιστη ώρα, συνειδητοποιούμε πως έχει πέσει η μπαταρία πολύ περισσότερο από το λογικό και το κινητό μας ενημερώνει πως υπάρχει μια εφαρμογή στο παρασκήνιο που καταναλώνει ενέργεια.

Αυτό είναι κάτι που πάντοτε βοηθάει. Μόνο που δεν συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές. Υπάρχουν πάρα πολλές που λειτουργούν με διολή ταυτότητα και

ενώ ο χρήστης έχει απενεργοποιήσει το foreground τους, δεν μπορεί να απενεργοποιήσει το background τους.

Σήμερα, η Sophos, η μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλείας software και hardware, ανακοίνωσε πως ανιχνεύθησαν τουλάχιστον 15 εφαρμογές που λειτουργούν ως…double agents. Κοινώς, έχουν άλλο όνομα με το οποίο έγινε το download, αλλά δραστηριοποιούνται με άλλο κωδικό όνομα που ο χρήστος δε μπορεί να αποκρυπτογραφήσει. Οι εφαρμογές είναι αυτές που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία, ενώ το Forbes δημοσιεύει και τα undercover ονόματά τους.

Αυτές οι εφαρμογές τις έχουν κατεβάσει πάνω από 1.3 εκατομμύρια χρήστες και σύμφωνα με την Google, στης οποίας το Play Store βρέθηκαν, ίσως να μην είναι οι μόνες.

Οι συγκεκριμένες εφαρμογές έχουν καταφέρει να αντλήσουν προσωπικά στοιχεία για να κάνουν πιο εξατομικευμένες τις διαφημίσεις τους και παρέχουν ψευδή στοιχεία σε αρκετές απ΄αυτές, μόνο και μόνο για να ταιριάξει το προϊόν στον χρήστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα