Βόλτα στο Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή στο Παγκράτι: Οι συλλογές, ο χώρος και το υπέροχο καφέ-εστιατόριο

13:47 14/10/2019 - Πηγή: People

1 από 16

2 από 16

3 από 16

Sponsored Ad

4 από 16

5 από 16

6 από 16

Sponsored Ad

7 από 16

8 από 16

9 από 16

Sponsored Ad

10 από 16

11 από 16

12 από 16

Sponsored Ad

13 από 16

14 από 16

15 από 16

Sponsored Ad

16 από 16

Καθώς κατεβαίνεις την Ερατοσθένους και πας προς Μετς, στο δεξί σου χέρι υπάρχει μια πλατεία. Εκεί δεσπόζει μια εκκλησία. Δέσποζε μέχρι πριν 10 μέρες περίπου. Πλέον, δίπλα στην πλατεία υπάρχει ένας πόλος έλξης για όλες τις ηλικίες. Ένας τόπος που έχει ήδη γίνει το καμάρι

του Παγκρατίου.

Στην πλατεία υπάρχουν παγκάκια, ενώ τα σκαλιά οδηγούν πάνω στην εκκλησία. Θα δεις εκεί από πιτσιρικάδες που κάνουν skate, άλλους που κάθονται για να μιλήσουν για εργασίες στο σχολείο ή φοιτητές για τη σχολή, θα δεις νέα ζευγάρια να δίνουν ραντεβού, θα δεις ηλικιωμένα ζευγάρια να βγαίνουν για την απογευματινή τους βόλτα.

Όλος ο κόσμος βρίσκεται εκεί για να θαυμάσει το Ίδρυμα Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Ένα πολυαναμενόμενο μουσείο που μας φέρνει και θα μας φέρει ακόμα περισσότερο σε επαφή με έργα που δεν έχουμε ξαναδεί. Πικάσο, Ντεγκά, Γκογκέν, Βαν Γκογκ, Μονέ, Κλοντέλ, Σεζάν, Μπρακ, Ντε Κίρικο, Ντερέν, Μιρό, Ροντέν, Θεοτοκόπουλος, Πόλοκ, Τζάκσον, Τζιακομέτι είναι μερικά μόνο ονόματα από τους θρύλους της τέχνης. Αυτά τα έργα θα τα βρεις στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.

Στον τρίτο και τον τέταρτο θα βρεις έργα της σύγχρονης ελληνικής έκφρασης όπως Αλέξη Βερούκα, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Τάσος Μαντζαβίνος, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Ρόρρης κ.α.

Στο πρώτο υπόγειο θα βρεις από τον επόμενο Μάιο τις περιοδικές εκθέσεις, ενώ στο δεύτερο υπόγειο υπάρχει η βιβλιοθήκη με πάνω από 5.000 τίτλους και αναγνωστήριο. Τέλος, υπάρχει και τρίτο υπόγειο, με το αμφιθέατρο, όπου μπορούν να διοργανωθούν ειδικές εκδηλώσεις.

Κι αφού τελειώσει η περιπλάνηση – ένα τρίωρο γεμάτο το θες στο Ίδρυμα Γουλανδρή – μπορείς να ξεκουραστείς πίνοντας καφέ ή τρώγοντας στο καφέ-εστιατόριο που βρίσκεται στον ημιώροφο και το έχει αναλάβει η ομάδα του Oh Boy Athens. Είχαμε την τύχη να βρεθούμε από τους πρώτους εκεί και να σου παρουσιάσουμε πρώτοι εικόνες από το μενού.

Εκεί θα βρεις τα πάντα για κάθε ώρα της ημέρας. Καφέ, χυμό, smoothie, πρωινό, αλμυρά αρτοσκευάσματα, πίτες, κρουασάν, γλυκά και φυσικά κυρίως πιάτα και σαλάτες, τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε με κρασί. Το μενού είναι φτιαγμένο από τον σεφ Αντρέα Λαγό.

Αν θες την πρότασή μας, δοκίμασε το γεμιστο ψωμί με ψητά λαχανικά, πέστο λιαστής ντομάτας και ψητό ταλαγάνι ή αυτό με το dinkel με κολοκυθάκι, αγγούρι, παντζάρι, αρωματικό γιαούρτι και ψητό σολομό. Από κυρίως συστήνουμε ανεπιφύλακτα το στριφτούδι με σπανάκι, φέτα, θυμάρι και κοτόπουλο και τις ραβιόλες με ανθότυρο, πέστο λιαστής ντομάτας και πορτοκάλι.

1 από 8

2 από 8

3 από 8

Sponsored Ad

4 από 8

5 από 8

6 από 8

Sponsored Ad

7 από 8

8 από 8

Για περισσότερες πληροφορίες τσέκαρε και το goulandris.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα