Γιώργος Γιαννιάς: «Για τέσσερα χρόνια την έβγαζα με μακαρόνια με κέτσαπ»

08:19 18/11/2019 - Πηγή: People

Το όμορφο ταξίδι στην ζωή ξεκίνησε για εκείνον τον Αύγουστο του 1979 σε ένα μαιευτήριο στην Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Γιώργος Γιαννιάς ήταν το στερνοπούλι της οικογένειας Γιαννιά, η οποία είχε μεταναστεύσει από τη Ρόδο στην Αμερική. «Αν και πολλοί νομίζουν πως γεννήθηκα στη Ρόδο, εγώ όπως και τα δυο μεγαλύτερά μου αδέλφια, ο Τσαμπίκος και η Σεβούλα γεννηθήκαμε στην Αμερική. Οι γονείς μου έζησαν συνολικά 15 χρόνια στο εξωτερικό και μόλις έγινα δυο ετών, επιστρέψαμε στη Ρόδο. Αν και έχω και τις δυο υπηκοότητες, νιώθω Έλληνας και η πατρίδα μου είναι

η Ρόδος», εξομολογείται στο People.

Το 1981 η οικογένεια επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα και η ζωή του Γιώργου είναι πλημμυρισμένη με όμορφες εικόνες, με φόντο το απέραντο γαλάζιο. «Η ζωή στη Ρόδο ήταν εκπληκτική. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν μαγικά. Άσε που το καμάκι το είχαμε μέσα στο αίμα μας από μικρά παιδιά, διότι μεγαλώναμε ανάμεσα σε τουρίστριες», λέει γελώντας.

«Στα μέσα του λυκείου αποφάσισα να σταματήσω από το σχολείο»

Η ζωή στη Ρόδο κυλάει ήρεμα, μέχρι την στιγμή που παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγείας στον πατέρα του, ο οποίος είχε ανοίξει ένα καθαριστήριο στο νησί. «Σε ηλικία 40 ετών, αρρώστησε. Δημιουργήθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του και έκανε τετραπλό bypass. Από εκεί και πέρα, η ζωή του πατέρα μου άλλαξε. Ήταν περισσότερο αδύναμος και δεν μπορούσε να δουλεύει πολλές ώρες στο μαγαζί. Όταν έφτασα στην ηλικία των 14 ετών βοηθούσα κι εγώ. Πήγαινα και στο σχολείο και στη δουλειά. Στο λύκειο, όμως, εκτός από το σχολείο και το μαγαζί, είχα ξεκινήσει σιγά σιγά να τραγουδάω και κάπου εκεί σταμάτησα το σχολείο και δεν το τελείωσα ποτέ. Αφενός εργαζόμουν στο καθαριστήριο με τον αδελφό μου για να στηρίξουμε τον πατέρα μας και αφετέρου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με το τραγούδι. Ακόμα και μέσα στο καθαριστήριο τραγουδούσα και κάναμε πολλές μουσικές βραδιές με θείους και θείες μου. Στα μέσα του Λυκείου, αποφάσισα να σταματήσω από το σχολείο. Σε αυτή την απόφαση, με στήριξε όλη μου η οικογένεια. Μια εξαιρετικά δεμένη οικογένεια που δεν έμπαζε από πουθενά. Μάλιστα, ο πατέρας μου με πήρε από το χέρι και πήγαμε μαζί στην Αθήνα, ενώ προηγουμένως είχαμε ετοιμάσει μαζί ένα demo με τραγούδια που ερμήνευα».

Τον διακόπτω και τον ρωτάω αν μετάνιωσε για την  απόφαση που είχε πάρει τότε να σταματήσει από το σχολείο και αν η έλλειψη του απολυτηρίου, αποτέλεσε τροχοπέδη στην μετέπειτα ζωή του. «Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, ούτε ντρεπόμουν να το πω. Δεν θεωρώ πως είναι ντροπή, ειδικά αν υπάρχει και κάποιος συγκεκριμένος λόγος που θα σε αναγκάσει να σταματήσεις. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η μόρφωση ενός ανθρώπου δεν προέρχεται μόνο από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά είναι και η κοινωνική μόρφωση που αποκτάς με το πέρασμα των ετών, αλλά και με τις βάσεις που θα πάρεις από την οικογένειά σου».

«Μπήκα στις καρδιές του κόσμου και εισέπραξα απεριόριστη αγάπη»

Με ένα demo στο χέρι και μια βαλίτσα όνειρα, φτάνει στην  Αθήνα το 1997,μαζί με τον πατέρα του. Αρχικά φιλοξενείται για έξι περίπου μήνες σε συγγενικό σπίτι, ενώ στην συνέχεια νοικιάζει το πρώτο του διαμέρισμα στη Γλυφάδα. «Στην Αθήνα δεν ξέραμε κανένα. Χτυπούσαμε πόρτες, προκειμένου να βρω δουλειά», τονίζει. Ουσιαστικά τα πρώτα τέσσερα χρόνια είναι αρκετά δύσκολα για τον ίδιο, καθώς η πρώτη αξιόλογη επαγγελματική ευκαιρία παρουσιάζεται το 2001. «Για τέσσερα χρόνια την έβγαζα με μακαρόνια με κέτσαπ και λίγη κάπαρη και ελαιόλαδο που μου έστελναν από το χωριό. Προσπαθούσα να μην επιβαρύνω τους γονείς μου, οι οποίοι ήταν σαν να με σπούδαζαν αυτά τα τέσσερα πρώτα μου χρόνια στην Αθήνα», παραδέχεται.

Η πρώτη μεγάλη συνεργασία του είναι στη Θεσσαλονίκη με τον Δημήτρη Κοντολάζο και την Κατερίνα Στανίση, ενώ το 2001 έρχεται και ο πρώτος του δίσκος. «Μέσω του Αντύπα, γνώρισα τον μαέστρο Δημήτρη Χαλκιά, ο οποίος με σύστησε στον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Minos EMI, Κώστα Μπουρμά. Ο Κώστας άκουσε τη φωνή μου, πίστεψε σε μένα και έτσι υπέγραψα το πρώτο μου δισκογραφικό συμβόλαιο. Από εκεί και μετά ξεκίνησε το μουσικό μου ταξίδι», εξομολογείται.

Από το 2001 μέχρι σήμερα, έχει στη μουσική φαρέτρα μεγάλες επιτυχίες όπως το Δεν είσαι εδώ, αλλά και το Σ’αγαπώ που αγαπήθηκαν από τον κόσμο. «Μπήκα στις καρδιές του κόσμου και εισέπραξα απεριόριστη αγάπη», συμπληρώνει εκείνος και συνεχίζει: «Η γνωριμία μου με τον Κώστα Μπουρμά ήταν ένα κομβικό σημείο για την καριέρα μου και της έδωσε μεγάλη ώθηση. Και αυτό, διότι με προσοχή και αγάπη επιλέγαμε τα τραγούδια. Έχω επίσης να θυμάμαι εκπληκτικές συνεργασίες με συναδέλφους όπως τον Πασχάλη Τερζή, την Καίτη Γαρμπή, τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Σταμάτη Γονίδη, τον Βασίλη Καρρά, την Άντζελα Δημητρίου και πολλούς ακόμα». Ήταν όλες δυνατές στιγμές, με εξίσου δυνατές συγκινήσεις».

«Δεν έσκυψα ποτέ το κεφάλι»

Πέρα από τις νυχτερινές του εμφανίσεις, έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, όντας καλεσμένος σε εκπομπές για να τραγουδήσει και να παρουσιάσει τα τραγούδια του. «Έχω πάει σε πάρα πολλές εκπομπές. Μάλιστα, η πρώτη μου τηλεοπτική συνέντευξη ήταν στον Πρωινό Καφέ στον ΑΝΤ1 που παρουσίαζε η Ελένη Μενεγάκη. Όταν με κοίταξε στα μάτια, μου κόπηκαν τα πόδια. Πιστεύω πως είναι η μόνη γυναίκα στην ελληνική τηλεόραση που καταφέρνει να σου δημιουργήσει αυτό το συναίσθημα. Και το κάνει και με ιδιαίτερη ευκολία».

Στην εκπομπή της Μενεγάκη θα πάει αρκετές φορές καλεσμένος, ενώ στην τρίτη-και φαρμακερή που λένε- θα γνωρίσει και την γυναίκα της ζωή του, την Ελευθερία Παντελιδάκη. «Εκεί γνώρισα και την γυναίκα μου, η οποία είχε λάβει μέρος στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 και ήταν εστεμμένη. Εκείνη την εποχή εργαζόταν ως μοντέλο στην εκπομπή της Ελένης. Τελικά η Μενεγάκη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσωπική μου ζωή. Για να μην στα πολυλογώ, από το 2003 ξεκίνησε η ταλαιπωρία της Ελευθερίας μαζί μου», λέει γελώντας.

Η σχέση του Γιώργου και της Ελευθερίας δοκιμάστηκε πολλές φορές, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος. «Η αλήθεια είναι πως την ταλαιπώρησα πολύ. Ενώ ήμουν ερωτευμένος μαζί της, την αγαπούσα και πίστευα πως θα γίνει η μητέρα των παιδιών μου, ήμουν μικρός και ανώριμος σε αρκετά πράγματα. Αυτή η ανωριμότητα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ζήλια. Η σχέση μας πέρασε από σκαμπανεβάσματα και είχαμε πολλά on and off. Εκ του αποτελέσματος, αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός που με άντεξε, κάναμε μαζί την οικογένειά μας», λέει με ειλικρίνεια.

Υπάρχει άραγε κάτι για το οποίο να μετανιώνει σχετικά με το πως χειρίστηκε την δουλειά του; «Σίγουρα έχω κάνει λάθος κινήσεις που δεν έπρεπε να γίνουν και δεν μετανιώνω για τίποτα. Στο δικό μας χώρο, όπως και στους περισσότερους, δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Μου έχει συμβεί να μου κλείνουν ακόμα και την ένταση του μικροφώνου σε μαγαζί που τραγουδούσα, αλλά και να δεχτώ πισώπλατα μαχαιρώματα από συναδέλφους. Παρόλα αυτά, το αντιμετώπιζα με ψυχραιμία και το ξεπερνούσα, γιατί αγαπούσα αυτό που έκανα. Δεν έσκυψα ποτέ το κεφάλι και προχωρούσα μπροστά. Σε αυτή τη δουλειά, αν δεν φας σφαλιάρες, αν δεν μείνεις εκτός και δεν πιεστείς, δεν θα τη μάθεις», ξεκαθαρίζει.

«Στο πρώτο μου σπίτι στη Γλυφάδα μέναμε μαζί με τον Νίνο»

Το 2014 συμμετείχε στο μουσικό show Just the 2of Us στο Mega ως δάσκαλος και coach  της ραδιοφωνικής παραγωγού Ράνιας Κωστάκη. «Ήταν κάτι που αποφασίσαμε να κάνουμε μαζί με την Ράνια. Σε γενικές γραμμές ήταν ωραία εμπειρία και πέρασα καλά. Είμαι, όμως, από τους ανθρώπους που λένε τα πράγματα με το όνομά τους: Κάποια στιγμή, προς το τέλος, με είχαν ενοχλήσει κάποια πράγματα και το πήρα πολύ σοβαρά. Έκτοτε μου έχουν έγιναν προτάσεις για το Dancing with the stars, αλλά και για το YFSF. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής, δεν μου αρέσουν οι δημόσιες σχέσεις. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τις κάνω για να ωφεληθώ σε κάτι. Και αυτό ισχύει και για την τηλεόραση».

Μιας και ανέφερε το συγκεκριμένο show, του επισημαίνω πως το Just The 2 of Us πρόκειται να επιστρέψει στην τηλεόραση, αυτή τη φορά μέσα από την συχνότητα του Open με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη. Πως θα αντιδρούσε άραγε σε μια ενδεχόμενη πρόταση; «Σαν κριτής θα έλεγα ναι, αλλά όχι σαν παίκτης», λέει με ειλικρίνεια. Ο Γιώργος ήρθε στην Αθήνα το 2001. Ένα χρόνο μετά, ξεκίνησε να προβάλλεται στον ΑΝΤ1, το Fame Story. Ανάμεσα στους παίκτες ήταν και ο Νίνο Ξυπολιτάς που κατάγεται από την Ρόδο και είμαι περίεργος να μάθω αν γνωρίζονται. «Στο πρώτο μου σπίτι στη Γλυφάδα, μέναμε μαζί με τον Νίνο, με τον οποίο κάναμε πολύ παρέα εκείνη την εποχή. Είχε προηγηθεί η γνωριμία μας σε ένα μαγαζί που εμφανιζόμουν στη Ρόδο. Κάποια στιγμή, μου έστειλε ένα μήνυμα που έγραφε «Ρε μικροφωνιάρη, πως γίνεται να έρθω και εγώ στην Αθήνα’’. Κάπως έτσι τον κάλεσα και δέσαμε. Ήταν καταπληκτικός συγκάτοικος. Πηγαίναμε με τα πόδια στη Γλυφάδα. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, χωρίς λεφτά και δουλειά, τα χρόνια ήταν όμορφα. Πριν βγει το Fame Story στον αέρα, με είχε ρωτήσει η Μαργαρίτα η Δρούτσα αν έχω κάποιον να της προτείνω για το παιχνίδι και αμέσως της είπα για τον Νίνο. Ο Νίνο ξεχώριζε, έλαμπε και είχε άστρο. Από εκεί και πέρα μπήκε στο Fame Story και έγινε αυτό που έγινε», αποκαλύπτει στο People.

Ποιά είναι η σχέση τους σήμερα; «Όταν βρεθούμε θα μιλήσουμε, αλλά δεν έχουμε την επικοινωνία που είχαμε στο παρελθόν. Οι ζωές μας άλλαξαν και χαθήκαμε».

«Ο γάμος μας ήταν τόσο όμορφος που την επόμενη μέρα ήθελα να τον ξανακάνω»

Επιστρέφοντας στο κομμάτι της προσωπικής του ζωής, μετά από 12 χρόνια σχέσης, ο Γιώργος και η Ελευθερία παντρεύτηκαν στις 30 Αυγούστου 2015, στο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου στο Rodos Palace, με κουμπάρους τον Χρήστο Μενιδιάτη και τη Τζένη Τζιβεριώτη. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν το μυστήριο, ο τραγουδιστής της είχε κάνει μια ιδιαίτερη πρόταση γάμου, σε ένα μέρος που κανείς δεν περίμενε να συμβεί. «Τραγουδούσα σε ένα μαγαζί στη Ρόδο κι εκείνη τη νύχτα είχε έρθει η Ελευθερία με τους γονείς μου. Το μαγαζί ήταν γεμάτο, είχα πάρει το δαχτυλίδι μαζί μου και κάποια στιγμή διέκοψα το πρόγραμμα, κατέβηκα από την  πίστα και της έκανα πρόταση γάμου. Η γάμος μας ήταν τόσο όμορφος που την επόμενη μέρα ήθελα να τον ξανακάνω».

Ύστερα από δεκαέξι χρόνια σχέσης, τέσσερα χρόνια γάμου και την απόκτηση δυο παιδιών, βλέπει τη ζωή αλλιώς. «Έχουν αλλάξει τα πάντα στον τρόπο σκέψης μου, αλλά και της διάθεσής μου για ζωή. Έχω λόγο για να ζω όσο καλύτερα μπορώ, να είμαι καλά και να προσφέρω στην οικογένειά μου». Ο μεγάλος του γιός, ο Στέφανος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2017 και είναι 2 ½ ετών , ενώ ο Αντώνης ήρθε στη ζωή πριν από πέντε μήνες. «Λόγω δουλειάς δεν κοιμάμαι τα βράδια. Ειδικά με τον Στέφανο, βοηθούσα την Ελευθερία, ώστε να ξεκουράζεται. Μόνο στο άλλαγμα δεν είμαι καλός, διότι δεν το έχω πολύ με τη μυρωδιά», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χιούμορ.

Πλέον, είναι ένας ευτυχισμένος πατέρας δυο αγοριών, αλλά και ένας τραγουδιστής με όρεξη για δημιουργία. Ύστερα από τα τραγούδια «Η ζωή δεν συνεχίζεται» και «Ετοιμάζου», ο Γιώργος κυκλοφόρισε τέλη Σεπτέμβρη από την Heaven το νέο του τραγούδι με τίτλο «Θα φταις», ενώ λίαν συντόμως θα πραγματοποιηθεί και η πρεμιέρα του στο Fix της Θεσσαλινίκης όπου θα εμφανίζεται μαζί με τον Χρήστο Χολίδη, την Ειρήνη Παπαδοπούλου και guest, την Άντζελα Δημητρίου. «Τέλη Νοέμβρη ανεβαίνουμε στην Θεσσαλονίκη, με ένα πολύ όμορφο σχήμα που έχουμε δημιουργήσει. Περνάω μια πολύ όμορφη περίοδο. Στον ελεύθερο μου χρόνο, θέλω πολύ να βρίσκομαι στο σπίτι και να είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος για όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή μου».

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Πηγή: People

Keywords
μακαρονια, γιωργος γιαννιας, dancing with the stars, ελενη μενεγακη, ειρήνη παπαδοπούλου, ροδος, people, ελλαδα, bypass, αθηνα, demo, σχολεια, βασεις, θεσσαλονικη, emi, ΑΝΤ1, ειλικρίνεια, φας, mega, dancing, stars, συγκεκριμένο, fame, μυστήριο, heaven, φταις, fix, τελη κυκλοφοριας, λιτσα πατερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, βικυ σταματη, κωστας καρρας, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ελενη, γαμος, γυναικα, δουλεια, εικονες, ζηλια, καριερα, μητερα, μουσικη, νησι, νινο, ονειρα, προγραμμα, τηλεοραση, τραγουδια, ωθηση, dancing with the stars, emi, mega, people, αγαπη, ελαιολαδο, αιμα, αισθανομαι τυχερος, αμερικη, αντζελα, βραδια, γινει, γινεται, γλυφαδα, γνωριμια, γονεις, δασκαλος, εγινε, ευκαιρια, ειλικρίνεια, ειλικρινης, υπαρχει, ειρηνη, ελευθερια, ελλειψη, ενεργα, εξι, επικοινωνια, εποχη, επρεπε, ερχεται, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, ηλικια, ισχυει, ηρεμα, καπαρη, κετσαπ, λαθος, λεφτα, λυκειο, λογο, μαεστρο, ματια, μενεγακη, μαιευτηριο, μηνες, μυστήριο, νικο, νυχτα, ντροπη, παντα, οικογενεια, ομορφη, ονομα, οντας, ουσιαστικα, παιδικα, παιδια, πορτες, πρωινο, ρολο, συγκεκριμένο, συνεχεια, σπιτι, συχνοτητα, σχολειο, ταλαιπωρια, τριτη, φας, φτανει, φοντο, φωνη, φορα, χερι, χιουμορ, ψυχραιμια, ομορφα, ωρες, bypass, δαχτυλιδι, demo, dancing, εκπομπες, εμφανισεις, fame, fix, heaven, καμακι, κομματι, καρδιες, καρδια, κωστας, μπροστα, stars, παιχνιδι, ποδια, ροδο, ταξιδι, τυχερος, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα