Πολυτεχνείο: Έκλεισαν οι πύλες, άδειασε το κέντρο – Σε ισχύ τα μέτρα ενόψει πορείας

16:30 17/11/2019 - Πηγή: People

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα ξεχωριστή πορεία από τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Βρίσκεται στην κατοχή τους μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και σταμάτησαν έξω από το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε». Αυτή

την ώρα κινούνται προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου τίμησε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο ethnos.gr 

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κλειστοί τρεις σταθμοί του Μετρό

Keywords
Τυχαία Θέματα