It Chapter Two: Απίστευτη ποσότητα ψεύτικου αίματος για την πιο «αιματηρή» σκηνή στο σινεμά

14:25 24/9/2019 - Πηγή: People

Μπορεί και να κάνουμε λάθος. Μπορεί να έκανε λάθος και η ίδια η Τζέσικα Τσαστέιν. Μπορεί να έχει υπάρξει σκηνή με περισσότερο αίμα απ΄αυτή στην οποία αναφερόμαστε και βρίσκεται στο It Chapter Two. Πιθανότατα σε κάποιο b-movie της horror σκηνής, σε κάποια σπλατεριά. Ίσως στο Braindead του Πίτερ Τζάκσον στη σκηνή του πάρτι .

Είναι μια καταμέτρηση και μια σύγκριση που δεν θα ήθελε κανείς να κάνει. Για να μην αναλωνόμαστε όμως σε ανούσιες συγκρίσεις, ας συμφωνήσουμε ότι η σκηνή στην τουαλέτα με την Μπεβ, τον χαρακτήρα της Τσαστέιν, είναι στις top-3 πιο αιματηρές σκηνές

που έχουμε δει στο σινεμά. Έχουμε δει συνολικά πιο αιματηρές ταινίες, αλλά σκηνή που να περιέχει τόσο πολύ αίμα, δύσκολα βρίσκεις.

Αν δεν έχετε δει την ταινία, από δω και πέρα θα υπάρξουν spoilers. Προειδοποίησαμε. Όπως προειδοποιούμε ότι η συγκεκριμένη σκηνή μπορεί να σας προκαλέσει μεγάλη αναγούλα. Εμάς κανείς δεν μας προετοίμασε.

Είναι το σημείο που έχουν φτάσει στα έγκατα της γης όπου μένει ο Pennywise, το εξωγήινο τέρας κι έχει πάρει την κανονική του μορφή. Μια τεράστια αράχνη με κεφάλι predator. Η εξάδα αναγκάζεται να χωριστεί για να τον αποσπάσει και η Μπεβ καταλήγει σε μια εσοχή της σπηλιάς μαζί με τον Μπεν.

Το τέρας τους χωρίζει και στέλνει τον Μπεν στο υπόγειο καταφύγιο που είχε φτιάξει, και την Μπεβ κλειδωμένη σε μια από τις τουαλέτες των κοριτσιών στο σχολείο. Εκεί όπου κάπνιζε και κλεινόταν για να αποφύγει τους συμμαθητές της.

Από ένα σημείο και μετά η σκηνή αρχίζει να γεμίζει με ένα ποτάμι αίματος. Η στάθμη του ανεβαίνει και η Μπεβ βρίσκεται κοντά στον πνιγμό. Αυτή η σκηνή είναι η μετεξέλιξη της σκηνής στο It Chapter One, όπου η Μπεβ βυθίζεται στη μπανιέρα της. Το αίμα αυτή τη φορά είναι πολλαπλάσιο.

Όπως αποκαλύπτουν οι δύο καμεραμέν του It στο Indiewire, χρησιμοποιήθηκαν 5.000 γαλόνια ψεύτικο αίμα, ήτοι περί τα 19.000 λίτρα! Μόλις συνειδητοποίησαν οι άνθρωποι της παραγωγής τι καλούνται να κάνουν, ζαλίστηκαν.

Αναρωτιόντουσαν διαρκώς πως θα το καταφέρουν. Δεν ήταν απλό να ρίξουν τόσο αίμα. Έπρεπε να φτιάξουν και το κατάλληλο σκηνικό που να εξυπηρετεί και την εξέλιξη της σκηνής. Να μπορεί δηλαδή η Τζέσικα Τσαστέιν να πιάσει το χέρι του Μπεν.

Για να το πετύχουν αυτό έχτισαν ένα σκηνικό που έκανε περιστροφή 90 μοιρών. Η Τσαστέιν ήταν κρεμασμένη από μια μικρή εξέδρα. Οι δύο καμεραμέν που τραβούσαν, αναγκάστηκαν να παρατήσουν τις κάμερες με γερανό, να πάρουν τις δύο αδιάβροχες Alexa που είχαν, να βάλουν αδιάβροχο και να βουτήξουν μαζί με την Τσαστέιν στο αίμα. Εκείνη με τη σειρά της, κρατούσε από μια κάμερα κοντά στο πρόσωπό της για να «αιχμαλωτίζει» τον φόβο με φυσικότητα.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για μια σκηνή που πρέπει να τράβηξε πολλές μέρες προετοιμασίας, πολλές ώρες γυρίσματος. Μια σκηνή που αποδεικνύει πόσο πολυμήχανοι καλούνται να είναι όλοι οι συντελεστές μιας ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα