Fyre Festival: Kendall Jenner και Emily Ratajkowski ανάμεσα στους celebrities που τους ζητείται επιστροφή χρημάτων

15:40 2/9/2019 - Πηγή: People

Το 2017 το Fyre Festival υποσχόταν με ένα εισιτήριο των 12.000 δολαρίων να κάνει τους παρευρισκόμενους να περάσουν τις καλύτερες και πιο luxury ημέρες της ζωής τους. Private jets, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, πολυτελείς εγκαταστάσεις και γεύματα από καταξιωμένους σεφ ήταν κάποια από αυτά που περίμεναν να απολαύσουν όσοι ξόδεψαν το παχυλό ποσό για να ταξιδέψουν μέχρι τις Μπαχάμες για το φεστιβάλ.

Προς μεγάλη απογοήτευση – και οργή – όσων ταξίδεψαν μέχρι το νησί

για το φεστιβάλ, δεν βίωσαν τίποτα από όσα υποσχέθηκαν, ακριβώς το αντίθετο. Απανωτές ακυρώσεις συναυλιών, μίζερες και κατεστραμμένες υποδομές, «φτωχά» γεύματα που περιλάμβαναν ψωμί και τυρί, αλλά και lockers για να βάλουν τα πράγματα τους χωρίς να υπάρχουν κλειδιά για να κλειδώσουν.

Στα πλαίσια προώθησης του Fyre Festival πολλοί celebrities δημοσίευσαν το event προμοτάροντας το και αναπόφευκτα παίρνοντας κατά ένα τρόπο μέρος στην απάτη, υπό την άγνοια τους ή μη. Η Kendall Jenner, η Bella Hadid, η Hailey Baldwin και η Emily Ratajkowski ήταν λίγα από τα ευρέως γνωστά και με δυναμική influencer πρόσωπα στα social media που αμείφθηκαν αδρά για τη δημόσια υποστήριξη τους στο «ονειρεμένο» φεστιβάλ στις Μπαχάμες.

Fyre Festival: Πωλείται το νησί που διαφήμιζε το φεστιβάλ- σκάνδαλο

Και ενώ ο CEO του Fyre, Bill McFarland, έχει καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκισης και ποινή 26 εκατομμυρίων δολαρίων, η υπόθεση δεν έχει «κλείσει» δικαστικώς. Η Kendall Jenner, η Emily Ratajkowski, όπως και άλλοι stars που συμμετείχαν, σύμφωνα με το E! News, έχουν μηνυθεί έτσι ώστε να επιστρέψουν τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που εισέπραξαν για τον ρόλο τους στο φιάσκο.

Στη μήνυση αναφέρεται πως η Jenner – η οποία πληρώθηκε με 275.000 δολάρια για ένα Instagram post σχετικό με το φεστιβάλ – δεν φρόντισε να ενημερώσει τους followers της πως η ανάρτηση της ήταν διαφήμιση ενώ με τη λεζάντα της παραπλάνησε τους followers της και πιθανούς αγοραστές του εισιτηρίου, υπονοώντας πως ο Kanye West θα συμμετέχει.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο και η Emily Ratajkowski έλαβε 299.000 δολάρια για τον δικό της ρόλο στο προμοτάρισμα του Fyre και όπως και η Kendall δεν ενημέρωσε ποτέ πως πληρωνόταν για αυτό.

Τα άλλα ονόματα που αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά είναι τα ονόματα των καλλιτεχνών που υποτίθεται πως θα εμφανίζονταν στη σκηνή του event όμως η μία εμφάνιση μετά την άλλη ακυρωνόταν. Οι performers αυτοί είναι οι: Migos, Blink – 182, Lily Yachty, Pusha T.

Keywords
Τυχαία Θέματα