Ράιλι Κίο: Η εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ φτιάχνει τη δική της αστερόσκονη στο Χόλιγουντ

13:37 2/9/2019 - Πηγή: People

Είναι πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το βάρος των προγόνων τους. Ιδίως σε επαγγέλματα που έχουν τεράστια προβολή, όπως η υποκριτική ή το τραγούδι. Για την Ράιλι Κίο τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα, μιας και στους ώμους της είχε κι έχει ένα από τα βαρύτερα ονόματα.

Το να είσαι η εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ αποτελεί ένα τεράστιο βαρίδι το οποίο θα πρέπει να υπερκεράσεις σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή σου. Ή που θα σε οδηγήσει σε κόψιμο των δεσμών ή που θα

σε καταβάλλει σε βαθμό σχεδόν σοκαριστικό. Για την Ράιλι Κίο υπάρχει μια μεγαλύτερη ανάγνωση. Δεν είναι μόνο εγγονή του Πρίσλεϊ. Έχει υπάρξει θετή κόρη του Μάικλ Τζάκσον. Έχει ζήσει εν ολίγοις κοντά σε δύο θρυλικά, τιτάνια ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος.


Η Κίο ίσως στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της. Ούσα εγγονή του Βασιλιά Έλβις, γεννημένη όμως πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του, δεν είχε να διαχειριστεί τίποτα περισσότερο από ένα όνομα. Αυτό της δημιούργησε μια ευκολία. Δεν γνώρισε ποτέ τον θρυλικό της παππού, άρα δεν είχε μέσα της ένα ισχυρό αποτύπωμα προσωπικότητας που να το θαυμάζει σε τέτοιο βαθμό ώστε να την εμποδίζει να απλώσει το δικό της μονοπάτι.

Γεννήθηκε το 1989. Στα 30 της χρόνια έχει να επιδείξει αρκετές συμμετοχές σε ταινίες, καμία όμως δεν είναι αυτή που θα έκανε τον θεατή να την αναζητήσει, να σχηματίσει ένα προφίλ καριέρας και να παρακολουθεί τα επόμενα βήματα της. Ο ρόλος που την έβαλε στο δρόμο των μεγάλων παραγωγών ήταν αυτός στη σειρά του Στίβεν Σόντεμπεργκ το Girldfriend Experience, εκεί όπου είχε μια τρομερή ερμηνεία στην πρώτη σεζόν ως ασκούμενη δικηγόρος στην πανάκριβη Νέα Υόρκη, όπου ωθείται να δουλέψει και ως συνοδός πολυτελείας για να αντεπεξέλθει.


Από κει και πέρα ήρθα τα πολύ καλά για εκείνη. Μπορεί η πιο γνωστή της κι επιτυχημένη ταινία να είναι το Mad Max: Fury Road του 2015, είναι όμως οι ρόλοι της στο Logan Lucky, το The House that Jack Built του Τρίερ και κυρίως στο Hold the Dark που της έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμαστεί σε διαφορετικά πράγματα.

Τώρα η Ράιλι Κίο ετοιμάζεται για τον πιο πρωταγωνιστικό ρόλο της ως τώρα καριέρας της για την ταινία Earthquake Bird, όπου παίζει μαζί με την Αλίσια Βικάντερ. Μια ταινία παραγωγής Netflix με την πλατφόρμα να την περιλαμβάνει στις ταινίες του που θέλει να σπρώξει στα μεγάλα φεστιβάλ και κατ΄επέκταση στις επερχόμενες κινηματογραφικές βραβεύσεις.

Είναι εξαιρετικά πιθανό η Ράιλι Κίο να μην καταφέρει να έχει παραπάνω από μια ερμηνεία στην υπόλοιπη καριέρα της που να στρέψει όλα τα βλέμματα του κοινού πάνω της. Τα πρώτα βήματα είναι πάντοτε ενδεικτικά για τη συνέχεια. Όμως αυτό δεν την κάνει λιγότερο ικανή ούτε παρουσιάζει την αδυναμία της να διαχειριστεί το παρελθόν της.

Ίσως να φταίει τελικά και το επώνυμο της. Πολλές φορές το όνομα που φέρουμε δημιουργεί ή συνηγορεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πορεία που θα πάρει η ζωή μας. Ίσως να την έλεγαν Ράιλι Πρίσλεϊ να έκανε άμεσα κάτι μεγαλειώδες και μετά να την κατέβαλλε τόσο πολύ ψυχολογικά ώστε να έχανε τον ίδιο της τον εαυτό. Τώρα κάνει πολύ πιο ασφαλή βήματα, παίρνει τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται και δεν έχει καμία σκέψη να ικανοποιήσει το βάρος που της τοποθετεί το κοινό συγκρίνοντας τη πιθανώς με τη μαμά ή τον παππού της.

Είναι η Ράιλι Κίο, είναι ηθοποιός και δεν χρειάζεται άλλους προσδιορισμούς πέραν αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα