81χρονη από τη Συρία συνελήφθη στην Πάτρα, καθώς ταξίδευε για να δει τελευταία φορά τον γιο της

11:55 19/11/2019 - Πηγή: People

Όσες φορές και να το ακούσεις, όσες και να το διαβάσεις, δε μπορείς παρά να συγκινηθείς. Από το 2011 και μετά η Συρία είναι μια χώρα που ουσιαστικά χάθηκε. Μπορεί εδαφικά να υπάρχει, όμως δεν έχει πια λαό. Έχει ένα συμπίλημα ανθρώπων που είτε εντάσσονται στην τρομοκρατία είτε παλεύουν να αμυνθούν, να επιβιώσουν, γιατί δε θέλουν να αφήσουν τα σπίτια τους και την πατρογονική τους γη. Οι περισσότεροι βέβαια αποφάσισαν να τα εγκαταλείψουν και να αναζητήσουν την ασφάλεια.

Μια 81χρονη γυναίκα δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Είχε αποδεχτεί πως

η ηλικία της δεν της επιτρέπει τίποτε άλλο από το να χαιρετήσει τους αγαπημένους της και να περιμένει πότε θα κληρώσει η δική της μοίρα. Μόνο που ο εμφύλιος σπαραγμός στη Συρία δεν της άφησε κανέναν συγγενή, κανέναν άνθρωπο που την αγαπούσε και τον αγαπούσε. Μόνο έναν. Τον γιο τους. Ένα από τα παιδιά της.

Ο γιος της κατάφερε να φτάσει στη Γερμανία και να έχει ενσωματωθεί με κάποιο τρόπο κοινωνικά πριν κάποια χρόνια. Η 81χρονη ξεκίνησε το ταξίδι της για να τον δει μια τελευταία φορά. Η πορεία της την έβγαλε στην Πάτρα κι εκεί συνελήφθη από τις αρχές.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, η 81χρονη περιέγραψε την κατάσταση της στις αρχές ούσα σοκαρισμένη από τις τόσες απώλειες, αλλά και τη σύλληψή της. Η υπόθεσή της εκδικάστηκε το πρωί της Δευτέρας και αφέθηκε ελεύθερη για να συνεχίσει το ταξίδι της.

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Keywords
Τυχαία Θέματα
81χρονη, Συρία, Πάτρα,81chroni, syria, patra