Προς διόρθωση η στεγαστική αγορά της Σουηδίας

Τα πρώτα σημάδια ενδεχόμενης διόρθωσης στη στεγαστική αγορά της Σουηδίας ενδέχεται να εμφανιστούν στον κλάδο διαχείρισης ακινήτων της χώρας.

Για τη μεγαλύτερη τράπεζα στεγαστικών δανείων της Σουηδίας, τη Swedbank AB, δηλαδή τα 221 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (27 δισεκατομμυρίων δολαρίων) δάνεια σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, δημιουργούν ένα κίνδυνο, ο οποίος πρέπει να τραβήξει την προσοχή των επενδυτών, σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή της Danske Bank A / S Matti Ahokas.

Αυτές

είναι «μεγάλες εκθέσεις σε κινδύνους», είπε τηλεφωνικά την Τρίτη. «Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει» με την αγορά αυτή, είπε. «Αν καταλήξουν σε προβληματικές καταστάσεις, οι τράπεζες καταλήγουν επίσης στις ίδιες καταστάσεις».

Η στεγαστική αγορά της Σουηδίας έχει από παλιά ελκύσει την προσοχή των επενδυτών καθώς οι αυξανόμενες τιμές ανάγκασαν τους δανειολήπτες να βάζουν μεγαλύτερες υποθήκες. Στην περιοχή της Στοκχόλμης, ο μέσος λόγος χρέους προς εισόδημα για νέες υποθήκες κυμαίνεται μεταξύ 490% και 550%, σύμφωνα με στοιχεία της ρυθμιστικής Αρχής. Ωστόσο, καθώς οι σουηδικές αρχές εισάγουν σταδιακά μέτρα για την ηρεμία της αγοράς, ο κίνδυνος διόρθωσης αυξάνεται εάν το σφίξιμο είναι υπερβολικά αιφνιδιαστικό ή συμπίπτει με υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα