Peugeot: Αποτελέσματα ρεκόρ παρά την κάμψη στην Κίνα

Αύξηση εσόδων κατά 31,4% είχε στο γ' τρίμηνο η γαλλική αυτοβιομηχανία PSA Group καθώς η κατασκευάστρια των Peugeot πρόσθεσε στον ισολογισμό της για πρώτη φορά τα νούμερα των πωλήσεων της Opel-Vauxhall και παράλληλα αύξησε τις παραδόσεις στην Ευρώπη και τη Λατ. Αμερική.

Μάλιστα ο όμιλος PSA αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τη Λατ. Αμερική και τη Ρωσία

φέτος αν και συνεχίζει να χάνει έδαφος στην Κίνα, όπου οι ταξινομήσεις των αυτοκινήτων του εκεί υποχώρησαν ακόμα ένα 29%.

Τα έσοδα έφθασαν στο γ' τρίμηνο τα 15 δισ ευρώ. Τα έσοδα του σκέλους Peugeot, Citroen και της μπράντας DS αυξήθηκαν κατά 11,46% στα 8,42 δισ ευρώ.

Υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Carlos Tavares, ο όμιλος PSA έχει καταφέρει κερδοφορία ρεκόρ αλλά έχει χάσει το ρυθμό του στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου το 2014 είχε φθάσει τις 700.000 πωλήσεις αυτοκινήτων. Εν τούτοις στο πρώτο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις – κυρίως μέσω δύο κινεζικών κοινοπραξιών που διατηρεί – ήταν μόλις 242.000.

Η Peugeot επιβεβαίωσε τους λειτουργικούς στόχους και δήλωσε πως αναμένει αύξηση της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου κατά 3% στην Ευρώπη, 5% στην Κίνα, 7% στη Λατινική Αμερική και 8% στη Ρωσία φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα