Lufthansa: Παραμένει σε τροχιά κερδοφορίας ρεκόρ και φέτος

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa στο γ' τρίμηνο αν και η γερμανική αεροπορική εταιρεία παραμένει σε τροχιά για να σημειώσει ρεκόρ κερδών για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Συγκεκριμένα τα έσοδα αυξήθηκαν 11,1% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2016, φθάνοντας τα 9,81 δισ ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερα απ' τα 9,84 δισ ευρώ που εκτιμούσαν κατά μ.ο. οι αναλυτές. Την ίδια ώρα τα λειτουργικά

κέρδη υποχώρησαν 22,5% στα 1,4 δισ ευρώ έναντι των μέσων εκτιμήσεων για 1,47 δισ ευρώ.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25%, με τα έξοδα – εξαιρουμένων των καυσίμων – να φθάνουν τα 7,7 δισ ευρώ.

Η εταιρεία, που νωρίτερα αυτό το μήνα εξαγόρασε πάνω απ' το μισό της πτωχευμένης Air Berlin και πλέον είναι στη διαδικασία κατάθεσης προσφορών για τμήματα της Alitalia, είχε καταγράψει στο α' εξάμηνο τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr αναφέρει σε δήλωση του ότι η Lufthansa έχει επιτύχει αποτέλεσμα ρεκόρ που δίδει στον όμιλο «τις επενδυτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που χρειάζεται για να παίξει έναν ενεργό ρόλο στο συγκεντρωτισμό που είναι σε εξέλιξη στην ευρωπαϊκή αγορά των αερομεταφορών, και επιτρέπει να επενδύουμε στο μέλλον της εταιρείας μας».

Η Lufthansa χαρακτήρισε τις επιδόσεις του γ' τριμήνου «καλές» και τονίζει ότι εξακολουθεί να περιμένει τα έσοδα να είναι «σημαντικά υψηλότερα» και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη να είναι «υψηλότερα» για το 2017 έναντι του 2016. Επίσης περιμένει αύξηση της καθαρής κερδοφορίας απ' το ρεκόρ των 1,752 δισ ευρώ που είχε σημειώσει το 2016.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Lufthansa έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον δείκτη DAX καταγράφοντας άνοδο 113%!

Keywords
Τυχαία Θέματα