Heineken: Αύξηση κερδών 20% στο 9μηνο

Κατά 20% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Heinken Holding στο εννεάμηνο με την εταιρεία να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης.

Όπως ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,49 δισ ευρώ έναντι 1,24 δισ ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις μπύρας της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στον κόσμο αυξήθηκαν 2,5% σε οργανική βάση στα 60 εκατ. εκατόλιτρα στο γ΄ τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο για το εννεάμηνο στα 16,3 εκατόλιτρα. Σύμφωνα με την εταιρία η ανάπτυξη

στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στην Αμερική και την Αφρική, Μέση Ανατολή και Ανατολική Ευρώπη, αντιστάθμισε τους χαμηλότερους όγκους στην Ευρώπη έναντι αυστηρών συγκρίσεων.

Η εταιρεία, η οποία αποκομίζει τα δύο τρίτα των κερδών της από τις αναδυόμενες αγορές, δήλωσε πως οι προσδοκίες της για το σύνολο της χρήσης σε ο,τι αφορά κέρδη και έσοδα παραμένουν αμετάβλητες ενώ το λειτουργικό περιθώριο της αναμένεται να αυξηθεί κατά 40 μονάδες βάσης, εξαιρουμένων των εξαγορών που ολοκληρώθηκαν φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα