Γιατί δυσκολεύεται η Apple να λανσάρει το νέο της iPhoneX

Από τις αρχές του φθινοπώρου, ήταν σαφέστερο από ποτέ ότι τα προβλήματα παραγωγής σήμαιναν ότι η Apple Inc. δεν θα είχε αρκετές νέες συσκευές iPhone Xs εγκαίρως για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η πρόκληση ήταν να φτιάξει το πλέον εξελιγμένο τηλέφωνο - με προηγμένα χαρακτηριστικά όπως αναγνώριση προσώπου - σε αρκετά μεγάλο αριθμό συσκευών.

Την ώρα που οι αναλυτές της Wall Street και τα blogs των φανατικών

της Apple παρακολουθούσαν τις ενδείξεις ότι η εταιρεία θα σκοντάψει, η Apple βρήκε μια λύση: Είπε παρασκηνιακά στους προμηθευτές ότι θα μπορούσαν να μειώσουν την ακρίβεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να διευκολύνουν την κατασκευή, σύμφωνα με τους ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Με το iPhone X να βγαίνει στις προθήκες των καταστημάτων στις 3 Νοεμβρίου, πρόκειται να μάθουμε αν η κίνηση της εταιρείας, θα έχει αποτέλεσμα. Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι μπορεί ακόμα και τώρα να είναι ανεπαρκής ο αριθμός των συσκευών iPhone Xs για να καλύψουν την αρχική ζήτηση. Η Ming-Chi Kuo της KGI Securities προβλέπει ότι η Apple θα διαθέτει δύο έως τρία εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα την πρώτη ημέρα διάθεσης του μοντέλου και 25 εκατομμύρια έως 30 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο τρίμηνο των διακοπών, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της για 40 εκατομμύρια. Για λόγους σύγκρισης, η Apple πώλησε 78 εκατομμύρια τηλέφωνα κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, αν και περιελάμβανε όλα τα μοντέλα.

Η Apple είναι φημισμένα απαιτητική, στηρίζοντας τους προμηθευτές και κάνοντας συμβόλαια στους κατασκευαστές για να κάνει τεχνολογικά άλματα και να διατηρήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η απόφαση της εταιρείας να υποβαθμίσει την ακρίβεια του συστήματος αναγνώρισης προσώπων - αν και μόνο σε μικρό βαθμό - δείχνει πόσο δύσκολο γίνεται να δημιουργηθούν πρωτοποριακά χαρακτηριστικά που οι καταναλωτές αδημονούν να δοκιμάσουν. Και ενώ η Apple έχει υποστεί καθυστερήσεις και περιορισμούς στην προσφορά στο παρελθόν, αυτές συνήθως έχουν περιοριστεί σε συγκεκριμένα χρώματα iPhone ή λιγότερο σημαντικές προσφορές όπως το Apple Watch. Αυτή τη φορά τα εμπόδια στην παραγωγή επηρέασαν το νέο μοντέλο της 10ης επετείου της εταιρείας, που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο μέρος των εσόδων της. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα