Οριακές διακυμάνσεις με το βλέμμα στο Obamacare για τη Wall Street

Εντός περιορισμένης κλίμακας διακύμανσης κινούνται, για μία ακόμη συνεδρίαση, οι αμερικανικές μετοχές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στη Βουλή των Κοινοτήτων, αναφορικά με τη συζήτηση και την ψήφιση ή όχι των αλλαγών στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, ευρύτερα γνωστό ως Obamacare.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές ακόμη και εάν οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση Τραμπ τελικά ψηφιστούν από τη Βουλή

των Αντιπροσώπων, πολύ δύσκολα θα «περάσουν» από τη Γερουσία, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρκετές αναταράξεις.

Κέρδη 0,19% για τον Dow Jones στις 20.700 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,25% στις 2.354 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,21% υψηλότερα στις 5.834 μονάδες.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ελαφρώς δυσάρεστες οι ειδήσεις για την αγορά εργασίας, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας να ενισχύονται κατά 15.000 και να φθάνουν στις 258.000, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι δεν θα ξεπερνούσαν τις 240.000 αιτήσεις.

Αντίθετα θετική πορεία για την αγορά ακινήτων με τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών να φθάνουν σε υψηλό επτά μηνών τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 6,1% και ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μεικτή εικόνα για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 10ετούς να διατηρείται κοντά στο 2,4% και του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 1,25%.

Οριακή μεταβολή για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,078 δολ. και το δολάριο να φθάνει στο επίπεδο των 111 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα