Στενότερες εμπορικές σχέσεις προανήγγειλαν Κίνα και Αυστραλία

Σε ενίσχυση των δεσμών της με την Αυστραλία τόσο σε οικονομικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο προχωρά η Κίνα, όπως δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Όπως δήλωσε από την Καμπέρα, οι επαφές που είχε με τον Αυστραλό ομόλογό του, Μάλκομ Τέρνμπουλ, θα στείλουν ένα θετικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι και οι δύο πλευρές στηρίζουν την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Σινούα, ο Λι άφησε αιχμές κατά της πολιτικής προστατευτισμού που ακολουθεί η νέα

κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας λόγο για παγκόσμιες προκλήσεις, ωστόσο, όπως είπε, η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την Αυστραλία κι άλλες χώρες ώστε να διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Τα τελευταία 45 χρόνια, η Κίνα και η Αυστραλία έχουν ενισχύσει τις διπλωματικές τους σχέσεις, όπως δήλωσαν οι δύο ηγέτες, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να σέβονται η μία τα συμφέροντα της άλλης.

Ο ίδιος ο Τέρνμπουλ καλωσόρισε τους στενότερους δεσμούς της Αυστραλίας με την Κίνα, σημειώνοντας ότι η προώθηση του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου θα οδηγήσει σε υψηλότερη απασχόληση και οικονομική ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα