Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα στο G-7

Χωρίς δυναμική άνοιξαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι κρατούν σε στάση επιφυλακτικότητας τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ακολούθησε τα χνάρια της Ασίας και πριν λίγο σημείωνε απώλειες 0,06%.

Ο τομέας των βασικών πόρων σημείωσε άνοδο 1,25% νωρίτερα, ωθούμενος και από την άνοδο του πετρελαίου, το οποίο βοήθησε εταιρείες με σημαντική έκθεση στον μαύρο χρυσό, όπως BHP Billiton,

Rio Tinto και Anglo American. Ολες τους σημείωσαν άνοδο άνω του 1%.

Η γερμανική Stada σημείωνε νωρίτερα κέρδη 11% μετά την ανακοίνωση ότι αποδέχεται πρόταση εξαγοράς από τις Cinven Group και Bain Capital

Η μετοχή της Barclays σημείωσε ελαφρά πτώση μετά την είδηση ότι ο CEO της τελεί υπό έρευνα των βρετανικών αρχών.

Σήμερα στο μεταξύ ξεκινά και η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών του G-7, ενώ, την ίδια ώρα, η Ιαπωνία ζητά διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ σε μια σειρά θεμάτων, με βασικότερο τις επόμενες κινήσεις στη Συρία. Από την πλευρά της η Ιταλία ελπίζει σε ένα τελικό ανακοινωθέν που θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό των συγκρούσεων των τελευταίων έξι ετών στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Στη Γαλλία, ξεκινά η επίσημη προεκλογική περίοδος με τους Γάλλους πολίτες να ψηφίζουν στις 23 Απριλίου για νέο πρόεδρο. Ο β' και καθοριστικός γύρος διεξάγεται στις 7 Μαΐου.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούιγιαρντ, επαναβεβαίωσε την άποψή του ότι οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με χαμηλή ανάπτυξη και ότι αυτό θα διαρκέσει και στο εγγύς μέλλον, άρα η κεντρική τράπεζα δεν χρειάζεται να βιαστεί για νέα αύξηση των επιτοκίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα