Η Stada υποστηρίζει την προσφορά εξαγοράς από Bain και Cinven

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Stada συμφώνησε να πωληθεί στις Bain Capital και Cinven έναντι 65,28 ευρώ ανά μετοχή, αποδεχόμενη την προσφορά τους ύψους 5,32 δισ. ευρώ.

Η κοινοπραξία των δύο προσφέρει 65,28 ευρώ ανά μετοχή και μέρισμα 0,72 ευρώ για κάθε μετοχή της Stada, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η τιμή αυτή

είναι κατά 49% υψηλότερη από την τιμή μετοχής τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ανέκυψαν και οι συζητήσεις για την εξαγορά της.

Η Stada, η οποία είχε δεχθεί προσφορές από δύο κοινοπραξίες, τόνισε πως έχει υπογράψει μια επενδυτική συμφωνία η οποία θα περιλαμβάνει διατάξεις για την προστασία των εργαζομένων.

Οι Bain και Cimven, έχουν συμφωνήσει να απέχουν από αναγκαστικές απολύσεις για τέσσερα χρόνια, σε μια κίνηση που υπερβαίνει τις υποσχέσεις για το προσωπικό που ενσωματώθηκαν στα τρέχοντα επιχειρηματικά σχέδια, τόνισε η Stada.

«Με αυτόν τον συνδυασμό, θα δημιουργήσουμε μια βάση για την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της Stada μαζί με τις Bain Capital και Cimven, και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την κερδοφορία», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Stada, Matthias Wiedenfels.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η συμφωνία θα δώσει στους αγοραστές πρόσβαση στη γερμανική και τη ρωσική αγορά για μη συνταγογραφούμενα και γενόσημα φάρμακα, ενώ συνιστά ακόμα ένα βήμα για την ενοποίηση της βιομηχανίας γενόσημων σκευασμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα